Penantian 11 Tahun Akhirnya Blog Mamapipie Lulus Google AdSense.. Terima Kasih Wayne Harraz Sifu Adsense - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad


Monday, August 5, 2019

Penantian 11 Tahun Akhirnya Blog Mamapipie Lulus Google AdSense.. Terima Kasih Wayne Harraz Sifu Adsense

Penantian 11 Tahun Akhirnya Blog Mamapipie Lulus Google AdSense.. Terima Kasih WayneHarraz Sifu Adsense. Syukur sangat-sangat.. Macam tak percaya je bila buka blog ada iklan dari Google Adsense menari-nari di situ..  Mama is excite OK.. Mama yang sudah kedemaman 3 hari terus rasa kebah dah ni hihi.. Penantian 11 Tahun Akhirnya Blog Mamapipie Lulus Google AdSense.. Terima Kasih WayneHarraz Sifu Adsense. 


Alolo seronoknya tengok ada iklan Adsense macam orang lain..

Blog Mama yang berusia 11 tahun ni sebenarnya pernah apply Google Adsense tahun 2012. Tapi masa tu application mama rejected sebab katanya Blog not in English. Selepas tu, mama dah tak tau nak buat apa lagi sehinggalah mama join AFB dan ramai yang share tentang Google Ad ni. Timbul semula keinginan nak mencuba tapi mama ni memang Zero, tak reti apa-apa.. Apply Google Adsense ni tak semudah apply Nuffnang, Innity, etc tau. Banyak rules yang kena follow. Sampai sekarang walaupun mama baca tips tentang Google Adsense tapi mama tak reti langsung nak buat macam mana sebab bila buka akaun Adsense mama cuma akan ada paparan "we are setting you up.. bla.. bla..bla..). Mama dah try apply new account using new email pun tak jadi juga.

Terima Kasih Wayne Harraz Sifu AdSense



Alhamdulillah.. akhirnya dengan pertolongan Wayne [ http://www.wayneharraz.com/ ] tercapai juga cita-cita mama nak ada Google Adsense macam orang lain. Dalam masa seminggu aje akaun Google Adsense mama berjaya lulus. Buat pengetahuan korang Wayne memang pandai bab-bab Google Adsense dan ramai blogger yang dia dah tolong. Kalau tak takkan digelar Sifu Adsense kan.. Terima kasih banyak-banyak Wayne.. Mama doakan semoga Wayne terus murah rezeki dan diberkati Allah..

Kalau nak belajar tentang Adsense banyak Tips Adsense dari Blog Wayne. Klik sini Untuk Tips Adsense Wayne ..

Ini adalah SocMed Wayne Harraz. Boleh follow sesiapa yang belum follow..

Blog: http://www.wayneharraz.com
FB: https://m.facebook.com/wayneharraz
FB Page: https://m.facebook.com/wayneharrazdotcom/
Instagram: https://instagram.com/wayne_harraz?igshid=b4tffvtgcwa
Twitter: https://mobile.twitter.com/wayneharraz
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCDLdYoDmmBDH2HvDPwohqVA


Godek-godek petang hari.. mama lihat dah start ada income dah blog ni .. Alhamdulillah

42 comments:

  1. tahniah mamapip..lamanya menungguu berkat kesabaran akhirnya google adsense dah ada alhamdulillah

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah mama. Syukur sangat-sangat. Moga sama-sama diluaskan pintu-pintu rezeki. Aamiin.

    ReplyDelete
  3. Seronok kan..lepas ni kena rajin update blog...sehari sekurang- kurang 1-2 entry....tahniah Adda

    ReplyDelete
  4. Tahniah mamapipie! Welcome to the club Tambah semangat lg utk berblogging

    ReplyDelete
  5. tahniAH sekarang maintain blog supaya lebih power lebih banyak visitor salam kenal

    ReplyDelete
  6. syukur, kena rajin2 update blog.....nak tahu cara naikkan pendapatan adsense? adsense akan menilai blog awak selama seminggu, dan dalam seminggu itu adsense akan simpulkan iklan mana yang sesuai untuk di tayangkan di blog awak. Contoh dalam seminggu tu blog awak cerita tentang cara mendidik anak, maka iklan yang di tayang kan kebanyakkan iklan mengenai kekeluargaan seperti susu, barang2 bayi dan lain lain.

    kalau nak tukar pendapat atau berkongsi ilmu bolehlah email " blogohsenyum@gamil.com" saya suka mengajar....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oo.. macm tu ye.. tq ohsenyum.. bagus suk mengajar. Nanti mama nak tuntut ilmu la

      Delete
  7. Eh, dina pun sama macam mama. Macam mana mama buat?

    ReplyDelete
  8. Tahniah
    Bolehlah menjana pendapatan sampingan

    ReplyDelete
  9. samalah, dah setengah tahu dengan ayat 'we re working on setting you up'

    fedup terus hahahhaa

    btw tahniiah ye

    ReplyDelete
  10. Tqtq semua ucap tahniah Kat mama.. sesiapa yg belum lulus AdSense mam.doakan semogacepat lulus ye

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah, tahniah mama.. berkat kesabaran yang tak putus-putus akhirnya. Yeahhh

    ReplyDelete
  12. tahniah2 lps ni akan lbh rajin berblog kn? ;-)

    ReplyDelete
  13. Tahniah,Mamapp. Berkat kesabaran selama ni akhirnya lulus juga.

    ReplyDelete
  14. tahniah mamapp! semoga terus semangat berblogging.. =)
    penantian lame akhirnya berbaloi..

    ReplyDelete
  15. boleh tak critakan beza nuffnang dan google adsense? biasa dengaq nuffnang ja..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Concept dia sama .. both are ad provider yg Boleh Kita generate income. Company je berbeza Dan income pun lebih masyuk dgn GA..

      Delete
  16. Alhamdulillah.. tahniah mamapp..

    ReplyDelete
  17. alhamdulillah. tahniah kak adda. im so happy for u.

    ReplyDelete
  18. aida plak. apply. tak sampai seminggu, tetiba lulus.
    sorang diri masa tu, adda.
    belasah jer. nak juga la mcm org lain ada iklan adsense.
    nuff masa tu dah tak aktif, kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahniah ye.
      sama2 la kita memeriahkan arena blogging :)

      Delete
    2. Wah mmg rezeki tu Aida.. tahniah

      Delete
  19. Tahniah. Jom buat duit dgn USD. Yayyyy

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Wayne .. terharu sgt2.. Kalau Wayne x tolong ntah kelaut laa ga Mama

      Delete
  20. Wah, tahniah! Dah lama tunggu tu 11 tahun..

    ReplyDelete
  21. Tahniah ye MamaPipie. Bukan senang nak dapat tu :)

    ReplyDelete
  22. Mcm mimpikan bila adsense dah lulus ... Mcm tu lah perasaan saya ...

    ReplyDelete

Words of wisdom