Shopping Di Seven Cafe by Seven Eleven Seksyen 7 Shah Alam, Selangor - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad

Tuesday, August 30, 2022

Shopping Di Seven Cafe by Seven Eleven Seksyen 7 Shah Alam, Selangor

Shopping Di Seven Cafe by Seven Eleven Seksyen 7 Shah Alam, Selangor. Sejak kami tinggal berdua ni (anak kan kat asrama), ntah kenapa mama dan en hubby asyik keluar malam, lepak mamak lepas waktu kerja. Kebetulan pula sebulan dua ni mama terlalu dan amat busy. So, bila balik rumah tu terasa nak me time ecewah.. Last week, masa nak balik ke rumah tetiba kami ternampak ada Cafe Eleven di Seksyen 7.

Masa tu mama dh kenyang so mama pergi hari lain ke sini. Baca juga


Shopping Di Seven Cafe by Seven Eleven Seksyen 7 Shah Alam, Selangor

Mama beli aiskrim perisa mix. Ada asikrim mangga dan teh tarik. Sedap juga. Kebetulan masa ni tekak mama tengah sakit akibat batuk terlalu kuat. Agak lega dapat makan aiskrim ni. Murah aje RM3.90. Rasa dia sedap, soft dan tak terlalu manis.

En hubby pilih latte ais. RM6.9 kot kalau tak silap. Rasa dia OK juga. Minum tanpa gula sedap dah. Ada banyak juga makanan kat sini tapi mama tak beli sebab kenyang. Next time boleh cuba. 


pic credit to google

Beli barang dengan pilih kad dan bayar dikaunter. Mudah je kan.. Antara makanan yang ada di cafe eleven ni ialah Bites, Ready To Eat, Sandwich, Dim Sum, Skewers, Coffee, Slurpee & Soft Serve.



12 comments:

  1. Sini tiada pula lagi. Menarik 7E luaskan jualan jadi kafe.

    ReplyDelete
  2. Macam menarik beli guna kad macam tu. :)

    ReplyDelete
  3. Hari tu Cik Fatin try air 7E tu dia kata sedap terus masuk list fav dia

    ReplyDelete
  4. Sesetengah 7E je ada kot cafe ni. Tak pernah perasan pun kat Melaka.

    ReplyDelete
  5. Macam menarik tapi jauh sangat nak pergi.

    ReplyDelete
  6. Menarik warna eskrem tu..teruja nak makan...

    ReplyDelete
  7. x perasan pulak kat 7e area rumah, ada macam ni jugak ke idak..aihhh, kena explore nanti ni..macam sedap eskrem tu, mama...

    ReplyDelete
  8. iya mudah
    tapi bayarnya agak tak mudah mama (tdkada duit)

    ReplyDelete
  9. dekat area sini tak ada lagi cafe 7Eleven ni..

    ReplyDelete

Words of wisdom