Makan Golden Egg Burger KFC - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad

Tuesday, January 25, 2022

Makan Golden Egg Burger KFC

Setelah sekian lama tak makan KFC, 2 minggu lepas mama order ayam KFC. Lama tak makan ayam KFC tetiba teringin pula. Bila tengok dalam menu ada burger Golden Egg, wah burger baru ni. Maka mama pun nak cubalah Makan Golden Egg Burger KFC ni.


Baca ni juga:


Makan Golden Egg Burger KFC 

Mama order ala carte aje burger ni, sebab nak merasa. Disebabkan burger ni ada salted egg maka mama tak berani nak order banyak-banyak. Mama ni bukan sejenis penggemar salted egg.

Ini lah rupa burger Golden Egg Burger tu. Nampak crunchy dan penuh rempah kan.

Surprisingly, mama suka burger ni. Sebab rasa salted egg dia takdelah kuat sangat, tapi burger ni pada mama agak masin. En hubby kata OK. Mungkin tekak mama je kot. Memang crunchy daging ayam tu. Salad pun banyak. 


Tengoklah sayur dalam burger ni. Banyak dan fresh. Bila makan krup krap gitu. I loike..

Overall, memang OK burger ni. Not bad la kena la dengan tekak mama ni.


21 comments:

  1. Macam sedap ja.. boleh lah Kak Sue cuba jugak nanti..

    ReplyDelete
  2. suka beger yang banyak sayur gini, beger kfc kalau patty ayam grg gini mmg rangup, tapi ni dana tak pernah cuba lagi ni kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg crunchy dan sayur dia pun byk dan fresh, mama suka

      Delete
  3. Ini favourite anak anak di rumah :)

    ReplyDelete
  4. nampak sedap tapi kat sini, rasa selalu out. menu biasa tu pun selalu over salty

    ReplyDelete
  5. belum cuba try lagi sebab wak memang tak nimat berger

    ReplyDelete
  6. okey..gi KFC nnti boleh cuba golden egg burger ni...

    ReplyDelete
  7. Nampak menarik.. tengok pada gambar nampak crunchy semuanya..

    ReplyDelete
  8. nampak sedap. saya pulak suka flavor salted egg

    ReplyDelete
  9. Bagi saya rasa salted eggnya tak kuat sangat. Tapi ayam memang crunchy.

    ReplyDelete
  10. Kombo ayam gorengnya Syu dah cuba dah. Cuma yang burger ni belum lagi.
    Nanti nak cuba juga lah!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap tak syu. mama tak beli lagi yg ayam tapi burger dia sedap ayam dia punmesti sedap

      Delete
  11. Burger belum try lagi.
    Tadi ada beli Chicken golden egg ni tapi Naniey belum makan lagi.
    Lurviey mkn die kata sedap dan boleh repeat beli lagi..

    ReplyDelete
  12. Akak dah cuba...erm...ok la..so..so...je..

    ReplyDelete
  13. boleh la kan rasanya boleh ditelan dan salad pun fresh

    ReplyDelete
  14. dah cuba sikit hari tu, mcm tak kena sgt dgn tekak.

    ReplyDelete

Words of wisdom