Makan Ayam Goreng Muiz Korean Cheese, Seksyen 2 Shah Alam, Selangor - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad




Tuesday, November 16, 2021

Makan Ayam Goreng Muiz Korean Cheese, Seksyen 2 Shah Alam, Selangor

Makan Ayam Goreng Muiz Korean Cheese. Nampaknya cerita beberapa minggu lepas ni baru sekarang mama berkesempatan nak post. Sesiapa yang duduk Shah Alam atau area Selangor pernah makan tak ayam goreng Muiz ni. Bila ternampak video di FB tetiba teringin pula nak merasa. Akhirnya mama berpeluang singgah di Seksyen 2 Shah Alam dan beli ayam ni. Sampai sekarang dah 3 kali mama Makan Ayam Goreng Muiz Korean Cheese, Seksyen 2 Shah Alam, Selangor.


Makan Ayam Goreng Muiz Korean Cheese, Seksyen 2 Shah Alam, Selangor

Ada beberapa menu ayam goreng Muiz ni. Bezanya pada sos pencicah. 

Ayam Goreng Muiz Korean Cheese menjadi pilihan mama. Mama beli 3 set.


Inilah rupa ayam goreng Muiz. Besar juga ayam dia. Macam rupa ayam KFC pun ada kan. Tepung dia memang crunchy dan ayam dia takde lemak pada kulit dia. Krup krap bila makan.

Sos Korea tu ada macam rasa petis sikit, bukan typical rasa sos korea. Dan rasa cheese sauce dia standard la.

Sos Korea dan Sos Cheese yang diberi memang banyak. So, korang kena cicah byk2 macam ni. Haa barulah sedap kan.


Menu & Harga Ayam Goreng Muiz

Menu & Harga Ayam Goreng Muiz korang boleh tengok gambar kat bawah ni






Maklumat Ayam Goreng Muiz 

Kalau korang nak beli, bolehlah pergi ke Seksyen 2 Shah Alam. Mama dah beli 3 kali dah. Boleh order then pickup or dioramg boleh arrange lalamove or rider untuk hantar rumah korang.

Boleh order dulu then pickup



Muiz Hot Chicken

Alamat: Jalan Bunga Ros 2/17, Seksyen 2, 40000 Shah Alam, Selangor

Masa beroperasi:  Dibuka setiap hari kecuali Jumaat dari 11:00pagi – 6:30 petang

No Telefon: 017-286 2792


19 comments:

  1. macam ramai je yang beratur tu. Tengok saiz ayam dia puas hati bila makan. Ayam KFC pun dah kecik dah sekarang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. iye ramai juga yg beli sebab tu mama selalu order dulu then pickup. kf mmg makin comel ayam dia kan

      Delete
  2. dengan lajunya whatsapp geng2 Shah Alam ammi tanya dorang dah try ke belum..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha kelakar ammi. actually beberapa hari lepas mama nampak ayam muiz ni kat melaka tau. maksudnya ada branch lain juga tu

      Delete
  3. wah nampak mcm KFC...
    first time dengar gak ni..
    Ntah bila la nak jejak shah alam , bertahun2 dah gi sana hehehe

    ReplyDelete
  4. Sedapnya tengok. Teringin nak cuba.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ternampak kat mana2 boleh la try beli BK

      Delete
  5. sedapnya..sos banyak tu yg best..

    ReplyDelete
  6. Nice... nmpk sedapppp... jom support BMF..

    ReplyDelete
  7. Menarik tu sos Korea rasa petis. Very Malaysia

    ReplyDelete
  8. Wah...meanrik ni...first time dengar pasal ayam goreng ni...

    ReplyDelete
  9. ayam muiz ni ada byk branch rupanya. smlm mama balik dari ipoh. kat ipoh pun ada tau. aritu kat area negeri sembilan/melaka pun ado

    ReplyDelete

Words of wisdom