Happy New Year & Happy Birthday to me - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad

Saturday, January 1, 2022

Happy New Year & Happy Birthday to me

Selamat Tahun Baru 2022 semua.. Hari ini 1 January 2022, sudah genap 43 tahun umur mama.. owh cepatnya masa berlalu. Terasa baru semalam aje mama merasai zaman remaja. Sekarang jiwa masih remaja juga tapi remaja pencen je hik hik.. Best ke tak best lahir 1 January? Hmm.. yang bestnya mama boleh bagi cuti kat satu dunia untuk sambut besday mama. Yang tak bestnya, mama la yg pertama naik umur dulu dalam geng-geng sebaya huhu..



Di kesempatan ini mama nak ucapkan selamat tahun baru dan happy holiday semua. Seperti biasa mama tak tanamkan azam baru sebab azam mama setiap hari adalah menjadi lebih baik dari semalamnya.  


Semoga tahun 2022 ini lebih baik dari tahun 2020 & 2021 yang penuh tragedi dan cabaran. Mama mohon maaf jika ada apa-apa salah silap mama dari segi lisan atau penulisan. Dah umur meningkat ni kena selalu beringat, kubur dah semakin dekat huhu.. Mama sentiasa berdoa agar mati dalam keimanan dan dijauhkan dari azab kubur serta dimasukkan ke syurga tanpa hisab. Semoga amal jariah yang sedikit akan membantu selepas tiada di dunia nanti, especially penulisan bermanfaat dari blog ni. Mana-mana yang tidak bermanfaat tu harap abaikan la ye. Mama doakan untuk semua yang membaca ni juga ye. Amin..


24 comments:

  1. Happy birthday mama...semoga dikurniakan kesihatan yg walafiat, dimurahkan rezeki dan kesenangan dlm hidup dunia n akhirat. Aamiin.

    ReplyDelete
  2. Selamat Tahun Baru 2022 dan Selamat Hari Lahir mamapipie.

    Dulu selalu juga terfikir seronoknya siapa yang lahir 1 hb Jan ni. Hehehe

    ReplyDelete
  3. happy birthday mamapipie.. Selamat tahun baru.
    .

    ReplyDelete
  4. Hehe betul tua dahulu. Selamat harijadi.
    Saya 9 Jan baru masuk 43.

    ReplyDelete
  5. Happy birthday kak adda!! semoga di beri kesihatan ,di murahkn rezeki ,bahagia dan semoga Allah sentiasa merahmati kak adda

    ReplyDelete
  6. happy birthday kak adda! Semoga tahun baru ni kesihatan akak sekeluarga dijaga dan sentiasa diberkati olehNYA

    ReplyDelete
  7. Selamat hari lahir, Mamapp. Semoga terus diberikan kesihatan yang baik dan gembira bersama keluarga tercinta.

    ReplyDelete
  8. Selamat tahun baru.. selamat hari jadi Mama :)

    ReplyDelete
  9. Selamat tahun baru dan happy belated birthday Mama. Semoga 2022 baik-baik aja dan kita sentiasa dalam rahmat Allah

    ReplyDelete
  10. Sanah helwah Mama!
    Dan selamat tahun baru 2022 :)

    ReplyDelete
  11. Happy Birthday Adda dan Selamat Tahun Baru....

    ReplyDelete
  12. Happy Birthday Mama.. Semoga panjang umur murah rezeki dimudahkan segala urusan...
    Selamat tahun baru..

    ReplyDelete
  13. Selamat ulang tahun dan selamat tahun baru Kak Adda..

    ReplyDelete
  14. happy new year semua. terima kasih atas doa. semoga doa yang korang beri berbalik kepada diri korang dan keluarga amin

    ReplyDelete
  15. Happy belated birthday, dan selamat tahun baharu 2022 buat Mamapp. Moga gembira bersama keluarga tersayang.

    ReplyDelete
  16. Selamat Hari Lahir, semoga 2022 memberikan keindahan dalam kehidupan adda ...

    ReplyDelete
  17. Nak wish sekali lagi kat sini.. Happy Birthday Adda.. semoga semuanya yang terpaling baik untuk Adda, dunia dan akhirat.. Aamiin Ya Rabb.. ❤️

    ReplyDelete
  18. happy new year & happy belated birthday adda

    ReplyDelete
  19. terima kasih semua.. doa yang baik2 untuk korang juga ye

    ReplyDelete
  20. Selamat tahun baru 2022. Happy belated birthday mamapp. Semoga segala azam tercapai. Aaaminn...

    ReplyDelete
  21. aida bulan 10 ari tu genap 43 thn.
    tak jauh beza la ek umur kita :)

    today is 11.1.22, tak lambat lagi la aida wish happy new year :)
    moga thn ni kita kekal sihat dan bahagia, kan.

    ReplyDelete
  22. Selamat melangkah ke tahun baharu 2022 dan hbb mamapp

    ReplyDelete
  23. Happy belated birthday mamapp..
    Semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki.

    ReplyDelete
  24. Happy belated ya mama. Maaf saya terlewat ni. Semoga dikurniakan kesihatan, dan mencurah curah rezeki Insya Allah

    ReplyDelete

Words of wisdom