Blog Performance Tahun 2021 - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad

Monday, January 3, 2022

Blog Performance Tahun 2021

Baru 3 hari kita di tahun 2022. Masih belum terlambat mama nak update blog performance bagi tahun 2021 blog mamapipie. Memandangkan mama dah buat post berkenaan blog performance sejak tahun 2018 maka eloklah mama sambung sampai ke tahun 2021. Seronok juga boleh tengok balik dan simpan sebagai kenangan. Sambil tu baca ni juga:


Blog Performance Tahun 2021 - Blogger.com

Data kat bawah ni adalah Blog Performance Tahun 2021 yang diambil dari blogger.com. Boleh dikatakan overal ada peningkatan berbanding tahun 2020

Ringkasan overall stat, folloer, komen, total post, etc


PV tahun 2021 1.13M dan jumlah komen sebanyak 5000++. PV bulanan memang ada turun naiknya. blogger memang macam ni kot. tetiba aje boleh turun sejak October 2021. Hmm. biar la


Top referral blog mama. Terima kasih buat kak Suria Amanda, Dana, Kak Sue yang menjadi antara top referral mama. Muahciked!!


Ini adalah antara top post mama bagi tahun 2021



Blog Performance Tahun 2021 - Google Analytic

Data kat bawah ni adalah Blog Performance Tahun 2021 yang diambil dari Google Analytic pula. Boleh dikatakan overal ada peningkatan berbanding tahun 2020 juga

Mama tak reti nak kutip unique view dan pageview kat mana. So, mama rasa data yang mama ambil ni ok kot. 116k unique visitor, 215k pv


ni based on audience


New vs returning visitor


Ramai yg guna henpon masuk blog mama




Alexa Ranking 

Mama jarang check Alexa Ranking tapi mulai tahun ni mama nak tengok pula macam mana rank blog ni kat Alexa. 




Ni baru mama check tadi. Tak sure la ok ke tak Alexa mama tu hikhik

Global - 1,048,174
Malaysia - 9,527




Ni pula Alexa Site metrix


23 comments:

  1. Tahniah. Semoga terus sukses untuk tahun ni.

    ReplyDelete
  2. Tahniah.. Bagus betul PV blog mamapipie ni.. :)
    Naniey pun suka check Alexa tapi Alexa dah nak retiring dah May tahun ni.. Lepas ni tak tahu nak check ranking kat mana selain Alexa dan Googlerank

    ReplyDelete
    Replies
    1. pv mama takdelah hebat mane naniey. ramai lagi yg super hebat sampai 10k pv sehari. tapi mama bersyukur aje sebab blog mama ni mmg blog syok sendiri aje.. hihiii

      oo ye ke.. baru tau pasal alexa . kalau naniey tak bgtau mama pun xtau

      Delete
  3. Semoga terus cemelang Kak Adda..

    ReplyDelete
  4. terbaiklah..tahniah mama, semoga terus sukses dalam blogging :)

    ReplyDelete
  5. Tahniah. Semua ada peningkatan.

    ReplyDelete
  6. Terbaiklah performance tahun 2021 good luck untuk 2022

    ReplyDelete
  7. Wow, hebat la Mama. Tahniah. Nak recap jugak la macam ni. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh aien.. buat kenangan kita sendiri kan

      Delete
  8. Alhamdulillah syukur. Blog mama ni performance takdelah sehebat ramai lagi blogger lain. tapi bolehlah untuk diri sendiri..

    ReplyDelete
  9. Tahniah!
    Selamat berblogging.

    ReplyDelete
  10. Tahniah mama. Saya tak pernah check google analytic tapi PV memanglah sendu 2,3 bulan ni. Hilang mood menulis

    ReplyDelete
  11. Tahniah Adda, semoga terus success ye...

    ReplyDelete
  12. Hebat tu mamapp. Semoga terus maju blog mamapp. Tahniah :)

    ReplyDelete
  13. semoga kekal blogging, sharing is caring, kan :)

    ReplyDelete
  14. Tahniah mama. Pening saya tengok benda benda tu, baru je habis buat stock count ahahahahahah.

    ReplyDelete

Words of wisdom