Coffee Lover: Review Kopi Manual Shah Alam - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad




Tuesday, September 28, 2021

Coffee Lover: Review Kopi Manual Shah Alam

Coffee Lover: Kopi Manual Shah Alam. Mama selalu bagitau yang mama ni sejenis coffee lover dan baru-baru ni mama beli di kopi di Kopi Manual Shah Alam pula. Last weekend mama sekeluarga berkumpul semuanya dan masing-masing nak minum kopi. Maka En suami dan abang ipar mama pergi la mencari kopi disekitar Shah Alam ni.

Pada mulanya kami nak beli di Bonnie Brewed tapi kedai tak buka lagi pula sebab hujan. So, atas recommendation anak sedara, kami try beli di Kopi Manual di Seksyen 7 Shah Alam pula. Baca ni juga 


Review Kopi Manual Shah Alam

Ni antara kopi yang kami beli. Banyak tau kopi dan berjenis-jenis kopi yang kami beli dan rasa hari tu. Minum share-share semua dapat rasa. Sampai seratus lebih berhabis untuk kopi ni. Bila berkumpul macam ni la, seronok buat aktiviti bersama. Minum kopi pun sama-sama. Tak sempat nak ambil semua gambar kopi dah kena sambar hihi.. Bagi preggy mom kena hati-hati pilih makanan, kalau nak minum kopi takut ada masalah pedih ulu hati nanti. 


Kat gerai kopi, boleh nampak bahan yang digunakan untuk membuat kopi kat sini


Gigih prepare order kami yang banyak ni

Menu dan Harga Kopi Manual Shah Alam

Ni antara menu Dan harga kopi kat sini


Kopi Manual ni terletak di Tasik Seksyen 7 Shah Alam, Selangor.

Overall mama suka rasa kopi manual ni. Kopi dia tak manis melampau. Kemanisan yang tak melampau ni la yang akan buat mama suka atau tak kopi tu. Kalau manis sangat akan jadi tak sedap. Mama dah minum kopi latte, mocha, caramel, coklat. Kesemuanya sedap-sedap belaka. Maka bolehlah rekemen kat kengkawan hihi. Next time boleh beli lagi.


Antara menu kitaorg hari tu. MAkanan berkonsepkan barbeque dan hantam saja la

Gambar makanan lagi

Budak2 pun happy dapat berjumpa sepupu sespapat sambil mandi manda depan rumah..Memang seronok berkumpul macam ni. Almaklumlah dah lama sangat tak berjumpa. Dapat juga mama jumpa anak sedara baru Qays yang berusia 3 bulan. Comelnya Qays yang montok, peramah dan gebu gebas ni. Alahai Mamadaa dah rindu Qays dah ni..



24 comments:

  1. Mariah makanan tu kak. Best kumpul ramai2 mcm ni kan. Kopi kalau manis hilang rasa ori kopi tu kak.

    ReplyDelete
  2. skarang mcm2 org jual kopi..tp tkleh minum sgt kopi sbb nanti tkleh tido..sedapnya mcm2 menu tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. trend skrg kan. kat mana2 ada je kopi mcm ni

      Delete
  3. seronoknya mama berkumpul ramai-ramai. minum kopi pulak, lagi cerah mata dan bersemangat berborak macam-macam. syukur sangat kan dah boleh merentas daerah

    ReplyDelete
  4. menarik nampaknya makanan tu tau hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah.. tak habis makan byk nau makanannya etuza

      Delete
  5. kopi tu dan makanan tu ... sangatlah memukau

    ReplyDelete
  6. sedapnya makanan semua..ini tengah berkelah ke lepas mandi manda depan rumah..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak berkelah tepi sungai tak berabni.. so berkelah kat rumah je tiara

      Delete
  7. meriahnya menu makan-makan. ada air kopi pulak tu. layanzzzz. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. menu2 tu beli hari tu juga.. time tu la gaul apa yg ada.. alhamdulillah sedap jer

      Delete
  8. shida juga kopi lover mama...suka apa saja jenis kopi hehee
    seronok berkumpul dgn semua..meriah sgt mama :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeh.. sep sket shida.. alhamdulillah seronok berkumpul ramai2

      Delete
  9. Saya peminat kopi tapi kurang beli di luar sebab selalu buat di rumah. Hehe.

    ReplyDelete
  10. Menarik pulak nampak kopi manual ni. Rindu pulak Seksyen 7. jalan yang dilalui hari hari ke ke kelas. Seronoknya dapat berkumpul ramai ramai dan makan makan. Meriah macam macam makanan adaaaa

    ReplyDelete
  11. Nice lah harga kopi manual tu. Lepastu saya teringin pulak nak ada benda yang mcm isi air untuk mandi manda tu. Dulu time budak budak tak dapat merasa. Rasa nak ada pula

    ReplyDelete
  12. makanan sedap2 minuman pn sedap2... dpt pula berkumpul lg bertambah sedap

    ReplyDelete

Words of wisdom