Kini Semua Mampu Miliki Perkhidmatan Reka Bentuk Dalaman Idaman Dengan IDW Design Collection - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad




Wednesday, March 24, 2021

Kini Semua Mampu Miliki Perkhidmatan Reka Bentuk Dalaman Idaman Dengan IDW Design Collection

Kini Semua Mampu Miliki Perkhidmatan Reka Bentuk Dalaman Idaman Dengan IDW Design Collection. Memiliki rumah idaman dengan interior design yang eksklusif dan mewah tentu menjadi impian semua orang. Namun begitu agak sukar bagi yang kurang berkemampuan untuk mendapatkan perkhidmatan dari interior designer berpengalaman. Tapi Kini Semua Mampu Miliki Perkhidmatan Reka Bentuk Dalaman Idaman Dengan IDW Design Collection dengan cara lebih jimat.  







Nak hire interior designer bukannya murah. Tapi dengan Buku IDW Design Collection ini kita boleh reka hias rumah idaman tanpa perlu hire interior designer pun. Cantik betul interior design dalam buku ni nampak mewah dan memaksimakan pengunaan ruang. Buku ni dah cukup lengkap dan memudahkan kita memiliki deco rumah idaman. . Ada apa dengan buku ni? Jom kita kenali dulu siapa itu IDW Design.




Latar Belakang IDW Design & Build

Cabaran Membina IDW

Lokman Hakim dan Rabiatul Adawiyah memulakan syarikat pembinaan dan reka bentuk dalaman, IDW Design & Build (IDW) pada tahun 2007 ketika masing-masing berikut 21 tahun. Ketika itu masing-masing baru menamatkan pengajian di peringkat Diploma Reka Bentuk Dalaman dari Universiti Teknologi Mara (UiTM) Shah Alam.


Founder IDW, Lokman Hakim dan Rabiatul Adawiyah


Penubuhan syarikat didorong setelah menerima tawaran projek pengubahsuaian dan reka bentuk sebuah banglo yang bernilai RM1.7 juta. Pada usia 24 tahun, pasangan ini menerima tawaran projek reka bentuk kolej yang bernilai RM70k. Projek ini mengambil masa selama setahun untuk disiapkan. 

Disebabkan kurang pengalaman dan faktor umur yang masih muda, pasangan ini seringkali ditipu oleh kontraktor dan berhadapan dengan bebanan hutang. Tekad dan keazaman yang kuat menjadi pembakar semangat buat pasangan ini menyambung pengajian ke peringkat Ijazah Sarjana, dan seterusnya ke peringkat Sarjana. Dalam masa yang sama menguruskan perniagaan IDW.

Lokman Hakim sebagai Pengarah Urusan IDW pernah digagalkan oleh pensyarah dalam salah satu subjek di Sarjana akibat kurang memberikan komitmen masa dalam pembelajaran.

Pasangan ini juga terus berhadapan dengan kontraktor yang seringkali mengambil kesempatan, dan akibatnya mereka terpaksa menanggung kerugian.

Pasangan ini mendirikan rumah tangga pada tahun 2012 setelah mengharungi pelbagai onak dan duri dalam dunia perniagaan. Mereka meneruskan tekad untuk membina empayar IDW walaupu terus berdepan pelbagai cabaran dan rintangan serta menanggung liabiliti hutang akibat ditipu oleh kontraktor.


Antara hasil idw Yang sentiasa cantik, elegan Dan mewah


Tragedi Kebakaran

Tragedi kebakatan menjadi pengalaman ngeri yang membuka minda Lokman Hakim dan Rabiatul Adawiyah untuk mewujudkan legasi yang lebih kukuh di IDW.

Tragedi kebakaran IDW New Zealand pada tahun 2017 yang hampir meragut nyawa Lokman Hakim dan keluarga apabila rumah penginapan ketika percutian keluarga hangus dijilat api. Bertitik tolak dari tragedi itu, menjadi ‘push factor’ untuk pasangan ini mendidik dan membentuk team yang lebih kukuh di IDW agar dapat meneruskan legasi perniagaan IDW.

Tekad mereka untuk membantu 1 juta pemilik kediaman memiliki kediaman impian yang cantik dan sempurna.


Fenomena COVID

Tahun 2020 menyaksikan perubahan besar dalam sejarah negara dan juga seluruh dunia dengan penyebaran virus COVID. Akibatnya seluruh negara berhadapan ‘total lock down’ dan semua individu hanya duduk di rumah.

Bersikap sentiasa bersedia mendepani apa juga cabaran, Lokman Hakim, Rabiatul Adawiyah dan seluruh team IDW telah bersiap sedia untuk berhadapan dengan pelbagai kemungkinan. Sasaran utama untuk lebih fokus, mengkaji kembali kemungkinan yang sukar diramal dan bersiap sedia untuk lebih berusaha memberikan yang terbaik.

Disebabkan arahan kawalan pergerakan menyebabkan ramai yang mahukan ruang kediaman lebih selesa dan tidak membosankan. Kesannya, permintaan untuk mencantikkan ruang kediaman semakin meningkat dan IDW menjadi pemangkin untuk mencipta ruang lebih selesa untuk bekerja, belajar dan menghabiskan masa bersama keluarga.

Disebabkan ‘New Normal’ mencetuskan inspirasi IDW untuk membantu lebih ramai pemilik kediaman merealisasikan rumah impian dengan penerbitan Design Collection.


Servis Eksklusif dan Harga Yang Perlu Dibayar 

Sebagai jenama reka bentuk dalaman yang kian diyakini, IDW berjaya mencipta ruang tampil mewah dalam setiap projek yang berjaya disiapkan. Keberkesanan IDW dalam menzahirkan rekaan yang menepati cita rasa pelanggan, membuktikan setiap pelaburan pelanggan adalah berbaloi dengan hasil yang diperolehi.

Malah IDW sebolehnya berusaha untuk memberi kesedaran kepada lebih ramai pemilik kediaman dalam mengenal pasti cita rasa dan rekaan yang berkualiti. Servis reka bentuk di IDW bermula dari RM6k kadangkala mengehadkan kesedaran kepada semua pemilik.


Keistimewaaan IDW Design Collection


Dengan adanya Design Collection, IDW berusaha membantu merealisasikan impian dengan tawaran harga yang sangat mampu milik. Buku Design Collection menawarkan 200 pilihan reka bentuk dan gaya untuk setiap ruang kediaman, lengkap bersama lukisan pelan, visual 3 dimensi berserta rujukan gambar konsep sebagai sumber inspirasi.


Kisah Mama dan IDW Design

Sejujurnya mama amat kagum dengan kisah disebalik penubuhan IDW Design. Founder Lokman Hakim dan Rabiatul Adawiyah membuktikan usia bukan ukuran untuk berjaya sebagai ID. Mama dah kenal IDW Design sebelum ni sejak suka tengok deco-deco rumah. Kakak ipar yang kenalkan dengan instagram IDW. Seronok sangat tengok gambar-gambar interior design especially gambar before dan after renovation. Semuanya nampak mewah dan elegan.



IDW juga selalu buat live dan tak kedekut share ilmu deco dengan follower mereka


Dapatkan "Plug & Play" Interior Design Book Pertama Di Malaysia Sekarang



Rasa seronok sangat bila menelek buku IDW Design Collection yang merupakan "Plug & Play" Interior Design Book Pertama Di Malaysia ni. Buku IDW Design Collection ini dicipta khas untuk pemilik rumah yang nak reka rumah idaman tanpa perlu hire interior designer. Dengan 200 Design Area dilengkapi dengan 3d Interior Design, 2d Design Floor Plan dan Detail Drawing memang semuanya serba lengkap.Seperti yang mama cakap kat atas, IDW memang tak kedekut info.


Cara paling mudah untuk pemilihan design dan pembinaan bersama IDW. Konsep Plug & Play

Dengan adanya Design Collection, IDW berusaha membantu merealisasikan impian mendapat rumah idaman dengan tawaran harga yang sangat mampu milik. Buku Design Collection berkongsikan  rujukan gambar pelbagai konsep sebagai sumber inspirasi.

So, tunggu apa lagi! Jom dapatkan Buku IDW Design Collection sekarang sempena Ulangtahun ke 15 & Raya Promo. Berbaloi harganya tau!

Design Collection Raya Promo Rm 397 (Harga Asal: Rm2897)

Website: https://idw.design/idw-collection-design/

Instagram IDW: @idw.design




best interior design in malaysia
house interior design in malaysia
interior design in malaysia
interior design in selangor
interior design in shah alam
idw design & build
interior design kuala lumpur
interior design firm in malaysia
top interior design in malaysia
top interior design in selangor
top interior design in shah alam
home interior design
minimalist house design
modern house interior
boho room decor
bohemian decor
contemporary interior design
house interior design in selangor
aesthetic bedroom
living room design
bedroom interior design
free interior design
Interior design bumiputra
outdoor decor
famous interior designers
famous interior designers in malaysia
art deco interior design
3d room design
decoration design
interior design company in malaysia
interior design company in selangor
interior design company in shah alam
interior design near me


12 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. Buku IDW Design ni memang kena ada pada yang hendak membina rumah baru ada banyak contih design di dalamnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye bonde.. byk contoh lengkap dgn layout plan, 3d desgin semua

      Delete
  3. Mudah nak rujuk untuk buat design dalam umah ni..

    ReplyDelete
  4. wow menarik! kalau ada pitih lebih boleh la kan nk melawa rumah :)

    ReplyDelete
  5. Wah.. Memang kagum dengan usaha founder IDW. Harap dapat bantu ramai keluarga menghias rumah tanpa keluarkan modal besar

    ReplyDelete
  6. Bestnya ada buku macam nie Adda..

    ReplyDelete

Words of wisdom