Makan Aiskrim di Hokkaido Ice Cream Puff Ipoh Perak - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad




Thursday, February 18, 2021

Makan Aiskrim di Hokkaido Ice Cream Puff Ipoh Perak

Makan Aiskrim di Hokkaido Ice Cream Puff Ipoh Perak. Awal Januari aritu mama ada pergi ke Ipoh bersama keluarga. Maka sempat juga kami singgah Makan Aiskrim di Hokkaido Ice Cream Puff Ipoh Perak. Tempat ni antara tempat makan popular kat Ipoh so kenalah singgah kalau ke sini. Disebabkan taknak bersesak maka kami beli dan makan dalam kereta aje. Lagipun masa tu dah nak balik Shah Alam dah. 

Baca Trip Ipoh kami kat sini juga:

Aiskrim Pilihan di kkaido Ice Cream Puff Ipoh Perak

Ni antara aiskrim yang kami beli aritu.

Ice cream puff Vanila Choco Chips. Sedap rasa aiskrim ni tak terlalu manis dan gabungan dengan puff tu memang sesuai sangat.

Ice cream puff Mint Choco & Chips. Sedapnya padanan chocolate dan minta.. Memang favourite mama

Ice cream puff Choco Chip. Penggemar coklat kena beli ni tau.


Mama suka aiskrim kat sini sebab tak terlalu masni. Harga aiskrim pun sangat berpatutan. RM4.30 saja tau. Memang berbaloi. Kalau tengok saiz aiskrim tu sebesar penumbuk kalau makan sorang mungkin tak habis. Mama beli 1 aiskrim boleh makan 3 orang. Suasana kedai nampak retro cuma parking agak susah sikit sebab kawasan bandar kan, so agak sibuk jalan tu. Banyak kereta parking depan kedai aje. 


Menu & Harga Aiskrim di Hokkaido Ice Cream Puff Ipoh Perak


Mrah dan erbaloi sangat. 


Detail Hokkaido Ice Cream Puff Ipoh Perak


Alamat: 36, Jalan Yau Tet Shin, Taman Jubilee, 30300 Ipoh, Perak
Waktu perniagaan: 12:30 tgh hari – 7:15 malam





10 comments:

  1. Uishh 😋😋 sedappnyaaa aiskrimmm tuuu terliur tgkk nii

    ReplyDelete
  2. Macam-macam perisa ada. Sayangnya ada di Ipoh sahaja.
    Hehe besar.

    ReplyDelete
  3. Gebu montel. Bab aiskrim ni PC kalah.. Susah nak tolak. Sedapnya.

    ReplyDelete
  4. Sedapnya KAk Ada.. kalau kat sini ada memang dah gi serbu dah..
    Gebu gebas nengoknya..

    ReplyDelete
  5. sedapnya ice cream... dah lah rupa cute sgt

    ReplyDelete
  6. Nampak sedap ice cream ty meleleh air liur nampak time2 nih

    ReplyDelete
  7. cuaca panas dpt aiskrim hokaido tu sedapnya..adik ada juga mkn ms die p ipoh dlu..kakaknya tk sempat try lg

    ReplyDelete

Words of wisdom