Blog Performance Tahun 2020 - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad




Thursday, January 21, 2021

Blog Performance Tahun 2020

Sudah 20 hari kita masuk tahun 2021. Harini baru mama dapat share Blog Performance Tahun 2020 bagi blog mamapipie.com. Saja nak share kat sini sebagai kenangan. Mama kutip info dari blog & google analytic. Untuk tahun 2019 dan 2018 boleh tengok sini http://www.mamapipie.com/2019/12/performance-blog-mamapipie-year-2019-vs.html







Sebenarnya rasa malu juga nak share kat sini sebab mama tahu ramai lagi blogger yang hebat-hebat. Tapi inilah catatan kenangan mama. Senang nak tengok nanti.


Blog Performance Mamapipie.com



Data dari Blogger

Sebenarnya mama dah kumpulkan data ni sejak 1/1/2021 tapi Tak sempat nak upload dalam blogger. Ini data dari blogger.

Jumlah follower, post dan komen sehingga tahun 2020.

View blog. Agaknya tahun ni boleh sampai 1M tak. Tapi kalau ikut 20 hari yang dah berlalu nampak penurunannya huhuu.. padan muka mama.. malas lagi!

Ni pula antara top post tahun 2020 


Data Google Analytic







Ni pula adalah data dari Google analytics

Ciputt aje.. tapi bila compare dengan tahun 2019 memang ada peningkatan. Mama perasan ada penurunan pageview sejak PKP. Nampaknya ramai masuk blog mama nak tgk entry travel mama. Takpelah kan tunggu keadaan elok dulu pastu berjalan la kita ye. Sekarang ni Kita duk umah dendiam dulu ye


Ni top post blog mama melalui Google analytics. Sama Tak data dia mcm blogger?


Referer. Tq Dana ada masuk dlm top referer mama tu

Pecahan visitors mengikut demographics pula

Ramai gegirl masuk blog mama. Tapi Tak kurang jugak yg boboy

Visitors by age.


Tu je la mama nak share harini. Terima kasih kepada semua pengunjung blog mama ye. Tq atas sokongan korang.. mmuahh









23 comments:

  1. Wahhh..jauh lagi la nak kejar mamapipie ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mama saja share utk kenangan je ni ciktie. Takpe slow2 ntah2 ciktie lagi power

      Delete
  2. Terperinci data yang Adda dapat daripada blogger dan Google analytics.
    Peningkatan pengguna baru masuk itu tinggi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Data dari blogger dgn GA tu mmg agaknterperjnci wina. Boleh Kita tgk dan kenal blog dan visitors kita

      Delete
  3. tahniah, harap dapat mngejar pv mamapipie hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq cikguzim...cikguzim punta blog lagi power kut

      Delete
  4. memang power la blog ini..

    blog saya seciput jer pembaca.

    kalau ikutanya lebih kepada arkib saya sahaja.

    sendiri tulis dan sendiri baca

    ReplyDelete
  5. hebat la tu mama, semoga terus maju. Awal tahun views turun maybe sebab orang busy sikit kot

    ReplyDelete
  6. Hebatnya Adda punya blog.. tahniah tau..

    ReplyDelete
  7. hebat! dah lama tak tengok google analytic

    ReplyDelete
  8. Hebatlah mama, saya masih jauh ketinggalan lagi.. hihi.. Tahniah diucapkan..

    ReplyDelete
  9. Wow.. bestnyaaaa... keep it up!

    ReplyDelete
  10. Tahniah mamapp..Mantap trafiknya..hope boleh kejar trafik mama tu hehee

    ReplyDelete
  11. tahniah mama! hebat la prestasi blog mama. semoga blog abe kie akan sehebat blog mama gak. In Shaa Allah...

    ReplyDelete
  12. wah. details :)
    terbaik buat post mortem gini.
    just aida, xde time nak buat hi hi hi...
    blog pun biasa2 jer kan.
    segan plak nak show off pv sejemput :) ha ha ha ha...

    ReplyDelete
  13. Tahniah kak. InsyaAllah boleh capai 1m view lagi tu nanti.

    ReplyDelete
  14. Tahniah Adda, nampak peningkatan tu...all the best and keep it up

    ReplyDelete
  15. Tahniah! Moga terus ada peningkatan.

    ReplyDelete
  16. Tahniah mama.. selalu sy baca blog mama dan ikut tips yg ada dlm blog nie

    ReplyDelete

Words of wisdom