Lunch Di Restoran D Warisan Lumut Perak - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad




Wednesday, September 9, 2020

Lunch Di Restoran D Warisan Lumut Perak

Lunch Di Restoran D Warisan Lumut Perak. Kalau korang pernah baca pengalaman mama semasa di Lumut dulu [ Dinner di Restoran De Muruh Lumut Perak ], mama pernah bagitau mama ada nak pergi ke satu restoran tapi tak berjaya sebab pergi 2 kali dan dua-dua kali restoran tu tutup. Inilah restoran yang mama nak pergi tu. Akhirnya berjaya juga kami Lunch Di Restoran D Warisan Lumut Perak. Baca tips untuk pilih homestay terbaik di sini.








Terigin nak ke sini sebab baca rating kat google macam best. Alhamdulillah ada rezeki kami.. 

Menu Pilihan di Di Restoran D Warisan Lumut Perak

Ada pelbagai lauk pauk kat sini memang sesuai untuk makanan tengah hari.

Ikan bakar. ada pelbagai piilhan. Ini yang kami pilih. Mama share dengan ayah sebab ikan ni besar. Ikan siakap rasanya

Ayam.goreng anak mama. Biasalah dia tu kan

Menu mama. hati dan pedal ayam dan ulam bendi. Makan dengan ikan bakar

Ikan Keli pilihan mak cik mama. Besar betul ikan dia

Kaki ayam masak sup pilihan adik ipar mama. Mama tak makan kaki ayam. Tak reti hihi


Lauk Pauk dan Menu di Di Restoran D Warisan Lumut Perak









Pelbqgai ikan bakar. Rambang mata nak pilih

Gulai kawah

Asam pedas sudah siap di letak dlm mangkuk untuk hidangan

Pelbagai sayur dan ulaman. Seronok kami pilih sayur dan ulam yang segar-segar ni..

Byk pilihan lauk lain

Minuman bottomless drink. Self service

Pelbagai cicah.. boleh campur2 ikut selera memasing

Pengalaman Makan Di Restoran D Warisan Lumut Perak

Pemandamgan depan kedai

So far kami puas hati makan kat sini. Sedap, murah dan byk pilihan makanan. Parking dan ruang makan memang besar. Hidangan ayam/dan kan bakar dihidang panas sebab dibakar kat situ juga. Ada kemudahan tandas dan surau yang selesa dan bersih.



Ini alamat restoran kalau korang nak datang sini..

Restoran D Warisan Lumut Perak

Alamat: 4240, 32200 Lumut, Negeri Perak



15 comments:

  1. ish sedapnya tu ikan bakar , yummy :) saya pun tak reti nak makan kaki ayam

    ReplyDelete
  2. lauk-pauk macam sedap semuanya..

    dulu saya suka makan kaki ayam...

    sekarang kalau boleh nak elakkan terus..

    nak jaga badan

    ReplyDelete
  3. kita yang tengok segala lauk pauk tu pun geram kak oi... suka tgk menu syafi simple je tapi sedap ayam goreng mkn dengan kicap gitu

    ReplyDelete
  4. wahh sedap nyaaa semua makanan tuuu . menyelerakan betul ^^

    ReplyDelete
  5. Sha pernah makan di sini.. Seronok sebab beraneka lauk dan ulam-ulaman.. memeang puas hati..

    ReplyDelete
  6. dulu saya tak makan kaki ayam..sekarang baru makan.buat sup kaki ayam sedappp

    ReplyDelete
  7. Memang buat rambang mata tu, rasa semua nak makan hehehe...

    ReplyDelete
  8. rindunya nk mkn sini mama..last shida pergi rasanya tahun lepas..
    repeat 3 kali dtg sini mkn sbb menu byk..

    ReplyDelete
  9. ikan bakar tu mengundang btl la...
    ini yg membuatkan nak cari juga ikan bakar ni....

    ReplyDelete
  10. banyaknya ikan bakar dia kak. makan dengan ulam memang sedap.

    ReplyDelete
  11. Pernah singgah kedai ni mama.. Tapi tutup huhu... Sedaplah hai nampak lauk-pauknya tu.

    ReplyDelete
  12. sedap ni, rambang mata tengok lauk ada banyak pilihan

    ReplyDelete
  13. wah semua nampak sedap!!! lagi-lagi kaki ayam tu, feveret Cik TK

    ReplyDelete

Words of wisdom