CK Duty Free & Kilang Hasil Laut Tempat Shopping di Pulau Pangkor Perak - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad




Tuesday, August 4, 2020

CK Duty Free & Kilang Hasil Laut Tempat Shopping di Pulau Pangkor Perak

CK Duty Free & Kilang Hasil Laut Tempat Shopping di Pulau Pangkor Perak. Bila ke Pulau Pangkor kami kaum ibu ni memang seronok kalau ada tempat untuk kami shopping. Ye la, shopping kan boleh release stress dan jadi salah satu terapi bagi kami. Jadi, semasa kami meronda Pulau Pangkor sempatlah kami shopping di CK Duty Free & Kilang Hasil Laut Tempat Shopping di Pulau Pangkor Perak. [ Baca ni juga Shopping Coklat dan Makan Pasembor Ahmad Top Langkawi Di Kompleks Haji Ismail Group & Kenapa Susu Penting untuk Ibu Mengandung? ]







CK Duty Free Pulau Pangkor

Sebenarnya mama tak tahu yang Pulau Pangkor dah jadi Pulau Duty Free macam Langkawi. So, bila mama ke CK Duty Free ni feeling dia memang macam pergi kedai duty free di Langkawi. Susunan barang-barang seperti coklat, etc pun lebih kurang aje. Cuma masa mama pergi tu banyak coklat yang dah habis huhu.. Ye la mama datang hari Isnin tentu sekali semua orang dah borong masa weekend tu



Pelbqgai beg bagasi. Jgn risau kalau beg X muat boleh beli beg lagi kat sini haha

Antara barangan yang ada dijual di sini. Mama tak beli banyak kat sini sebab coklat feveret semua dah sold out. Mama beli sikit2 aje mana yang teringin nak makan. Salah satunya Cadbury yang dalam tu ada mint tu dan beli Haribou jelly tu. Sedap. 









Kalau korang nak ke sini mudah aje, ia terletak di Coral Bay Resort. Tempat ni yang driver van rekemen kat kami masa ni.

Kilang Hasil Laut - Kilang Satay Eng Seng

Mula-mula mama terigin nak pergi ke Kilang Hasil Laut Paksu tapi masa kami ronda Pangkor ni van driver bawa kami ke Kilang Satay Eng Seng ni. Takpelah, kami singgah aje dan beli aje lah apa yang kami minat..


Lama juga kami spend masa kat sini.. shopping sakan



Hasil kilang / produk kilang ni. Malangnya mama dapat intai aje kilang dari luar. Disebabkan Covid-19 maka aktiviti lawatan kilang tak dapat dilakukan huhu..

Banyak pilihan hasil laut kat sini especially ikan bilis Mata biru, ikan bilis pangkor, sotong kering dan udang kering

Total yang mama shopping. Seronok oo shoping barangan hasil laut.

Seronok kami shopping kat 2 tempat ni. Harga memang berpatutan dan kebetulan naik van memang seronok lah sebab beli barang banyak-banyak pun takpe..

19 comments:

  1. Seronok kan membeli hasil laut kat situ..akak pun dari x nak membeli terus terjebak..suka beli ikan masin tenggiri jeruk dia...sedap..beli seekor besar terus...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kak.. kalau dah ke sini seronok nyopping..

      Delete
  2. Baru tahu Pulau Pangkor pun duty free. Ingatkan Langlawi je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama kes dgn mama la.. so, kalau nak beli brg kat sini murah lah sikit kan

      Delete
  3. seronoknya shopping, kalau lah duit tak habis2 kan best hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau la duit tak abis, macam2 dah mama beli syaz

      Delete
  4. Kalau kesana jangan lupa beli ikan bilis :)

    ReplyDelete
  5. bestnye...belum ada kesempatan untuk pergi ke sana lgi....boleh la cuba lepas reda skit covid-19 ni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. satu aje, mmg ramai org ke pulau pangkor ni. jeti memang sejak especially weekend. so kena berwaspada

      Delete
  6. Ala.. tak best nak shopping bila barang banyak tak ada..

    ReplyDelete
  7. Tak pernah lagi sampai pulau pangkor ni. Entah bila nak sampai tak tahu. Ikan bilis mata biru pangkor ramai yang cari.

    ReplyDelete
  8. tuuu diaa..sekali sekala dapat shopping barangan begini kan...apa lagii, haruss memborong!

    ReplyDelete
  9. Memang seronok beli singgah dekat SK Duty Free beli chocolate Daim dan Berlys murah he he he

    ReplyDelete

Words of wisdom