Mask Extender Jadi Fashion Terbaru - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad




Tuesday, June 16, 2020

Mask Extender Jadi Fashion Terbaru

Sedar atau tak korang perasan tak sekarang ni Mask Extender Jadi Fashion Terbaru especially bagi wanita bertudung. Mama pun terjebak juga dengan Mask Extender Jadi Fashion Terbaru ni. Bagi wanita bertudung yang nak pakai mask jenis ear loop memang susah kan. Tapi dengan adanya mask extender ni maka mudah lah nak sambungkan antara earloop tu.








Selain dari mask extender, mask jenis washable juga trending juga sebab ramai juga yang cari jenis yang senang basuh. Tapi mama sarankan korang belilah yang ada at least 2 ply dan boleh insert filter. Itu lagi bagus berbanding mask fashion tu.

Ni la rupa mask extender mama. Cantik kan ada manik-manik. Yang ni mama guna untuk pergi ke kedai, jalan-jalan etc

Ni pula mask extender yang mama beli dari Shopee.. Dah separuh darinya mama bagi kengkawan

Ni pula mask extender yang mama guna di office.









Selain dari mask extender, boleh juga guna sebagai gelang tau. Sebab tu mama suka mask extender ni

Sebelum ada mask extender ni mama guna klip kertas aje. haha kesian kan. Ada yang guna getah, ada yang guna tali haha

Kat opis ramai yang guna style ni. 

Mama tak berapa suka mask jenis ni sebab nampak tebal sgt. Tapi mama geram aje tengok sebab terasa nak mengait aje buat sendiri mask jenis  ni. Alahai lamanya tak mengait kengkadang rasa rindu juga. Tapi apakan daya mama ni asyik takde masa aje. Busy memanjang.. 

Korang guna mask extender tak?

23 comments:

  1. Teringin jugak nak beli mask extender nie tapi sebab jarang kluar ke mana².. pegi keja pun xde pakai mask sebab x ke mana² kan.. hihi tapi nmpk comel jea mask extender skrg, org Malaysia mmg kreatif.. ada saja idea utk cari duit lebih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. kreatif sebab ada permintaan juga kut

      Delete
  2. ammi pun guna paper clip je sebelum beli mask extender ni..tapi paper clip tu takdelah ammi sambung gitu. ammi punya ammi bukak je jadikan dia macam cangkuk gitu. punyalah malas nak pikir kretip2 ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo ye ke. tak pernah terfikir pula nak buka clip tu

      Delete
  3. cantik mask extender akak tu, dana biasa pakai reben je heheheh kadang pakai paper clip je, almaklum jarang-jarang pakai mask bila nk jumpa ramai orang baru guna

    ReplyDelete
  4. Kreatif sebenanrnya rakyat Malaysia ini.. hehehe

    ReplyDelete
  5. wahh bling bling gituuu., ;p

    ReplyDelete
  6. Ramai yang jual mask extender ni sekarang. Cantik-cantik designnya.

    ReplyDelete
  7. Sha guna getah sayur + klip kertas je 😅. Tapi hari ni kawan bagi mask extender yg jenis kait tu. Cantik juga 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila mama tgk yg jenis kait tu pun mmg lawa.. tapi mam tak suka lebar sgt. kalau mama kait sendiri mesti nak kurangkan sikit lebar tu

      Delete
  8. Saya pernah nampak ada budak guna pengikat roti Gardenia yg empat segi tu..yg ada tulis harga tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. mama tak tergamak nak guna sebab rasa macam diri ni jadi roti plak ada expired date haha

      Delete
  9. yang office tu ramai pakai sebb ikut Permaisuri..tapi memang tak nafi, lawa sangat

    ReplyDelete
  10. Umi saya jahit render lepas tu ikat dekat belakang mask tu

    ReplyDelete
  11. cantik.. ejulz pun ada guna.. sakit telinga kalau x guna ni. tapi xda la pakai yg berbunga. hehe.

    ReplyDelete
  12. aaa ah betul2.. macam2 gaya comel belaka..
    nak beli tp stock mask jenis ikat dok banyak lagi..

    ReplyDelete

Words of wisdom