Mencuba Aiskrim Wall's Cornetto Black Hojicha - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad


Tuesday, March 24, 2020

Mencuba Aiskrim Wall's Cornetto Black Hojicha

Mencuba Aiskrim Wall's Cornetto Black Hojicha. Sehari sebelums Perintah Kawalan Pergerakan aritu cikgu sekolah anak mama sempat menambah kerja sekolah sempena cuti sekolah yang bersambung. Maka sempatlah kami pergi sekolah jap ambil buku yang anak.mama tinggalkan bawah meja sekolah. Balik tu sempat singgah kedai beli aiskrim dan Mencuba Aiskrim Wall's Cornetto Black Hojicha tu.







First time mama jumpa dan tertanya-tanya juga amenda black Hojicha tu. Sebab tu la mama beli.. sebab nak tau mcm mana rasanya

Kalau tengok bungkusannya memang tak tau apa perisa dia Kan..

Apa dia Black Hojicha?

Disebabkan nak Tau sgt apa dia Hojicha tu maka mama Cari Kat en Wikipedia.. ooo baru Lah jelas. Ini lah dia..







Hōjicha (ほうじ茶) is a Japanese green tea. It is distinctive from other Japanese green teas because it is roasted in a porcelain pot over charcoal, whereas most Japanese teas are steamed. The tea is fired at a high temperature, altering the leaf color tints from green to reddish brown. The process was first performed in KyotoJapan, in the 1920s and its popularity persists today.

Inilah rupa aiskrim di dalamnya tu

Masa makan tu mama pun tak tau rasanya mcm Mana...macam ada rasa kacang dan dalamnya Ada juga mcm sos coklat warna hitam dalam Aiskrim tu. Sedap gak. Rupanya aiskrim ni inspired dari Japanese Hojicha

Ni mama ambil dari website Wall's tentang Wall's Cornetto Black Hojicha

An unexpected sweet experience that will make you snack non-stop! Sweet, black Japanese Hojicha ice cream served in a black, crunchy wafer cone and topped with crispy, black chocolate perals! Fall in love with this unexpected Japanese-inspired treat

24 comments:

  1. Replies
    1. Jumpa Kat kedai runcit belakang umah je aritu

      Delete
  2. haritu pernah try tapi tak kena tekak sangat haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya mcm bland sikit Kan you nasib baik Ada is coklat tu

      Delete
  3. dh jumpa..tpi tk beli lgi..heheh

    ReplyDelete
  4. naseb baik mama share...boleh la rietta cuba...kalau x nmpak hitam je...xbrani...tkut pedas...mcm makanan makanan segera korea yang packing hitam...hehehe...

    PS: haah...ink printer dah habis...tpi asik tunda je sebab belum nak print...bila dah nak print baru kelam kabut g beli...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takde mention apa2 Kat packaging dia mmg suspen Kan..

      Ink printer beli online je Kalau perlu nanti

      Delete
  5. tempted nya tengok aiskrim tu.. nak beli lah nanti

    ReplyDelete
  6. Tak pernah jumpa lg, tp dah ramai tengok kawan2 dah cuba

    ReplyDelete
  7. Kira rasa macam green tea kan Mama?
    Jenuh cari yang durian mochi tak pernah jumpa kat 7-11 🤣

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah Rasa the tapi bukan green tea Tak Tau nk explain haha.. wah durian mochi adik mama beli Kat Ipoh ada

      Delete
  8. Dah cuba..ok jg..tk manis sgt..

    ReplyDelete
  9. Tak pernah nampak lagi aiskrim ni.

    ReplyDelete
  10. Kenapa EM terbayang ramen pedas bila tengok iskrem ini. hahah

    ReplyDelete
  11. Sedapnya! Dina tak jumpa jumpa lagi ice cream ni

    ReplyDelete
  12. dah cuba and teruja juga sbb itam..
    tapi rasa dia so so saja.. kurang ummph sikit tp okla sedap ja.. kick je kureng..

    ReplyDelete
  13. Okaylah.. Sha ada cuba.. kurang menarik di tekak sha.. hehehe..

    ReplyDelete
  14. Macam macam rupa dan rasa icecream sekarang ni . . .

    ReplyDelete

Words of wisdom