Mencuba KFC White BBQ Crunch Chicken - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad




Monday, February 3, 2020

Mencuba KFC White BBQ Crunch Chicken

Hari jumaat lepas semasa mama nk belikan KFC untuk anak mama, tetiba mama tengok ada menu baru dari KFC. Maka mama pun tak lepaskan peluang Mencuba KFC White BBQ Crunch Chicken. Harga dia takde mahal sangat. Cuma RM 15.50 untuk set 2 ketul ayam. Jom baca mama Mencuba KFC White BBQ Crunch Chicken ni.








Apa Terkandung dalam Set 2 pieces KFC White BBQ Crunch Chicken?
Inilah set yang mama beli..









Gambar diambil dari website KFC

Dalam set ni Ada 2 pieces of White BBQ Crunch, whipped potato, coleslaw dan drink.


Ni actual gambar yang mama beli tu. Dalam gambar takde air. Mama beli air Pepsi


Ready to eat.. yumm.. yumm

Pada mama set ni memang sedap. Sambal / sos atas ayam tu memang terasa pedas ala2 ayam Korea. Sos putih pula rasa berkrim. Cuma mama Tak pasti sos yang mana satu yang berikan rasa BBQ. Memang terasa BBQ Nye..

Korang dah cuba ke?





31 comments:

  1. yes sedap. suka sangat. bila makan 2 ketul ni, memang kenyang terus :D

    ReplyDelete
  2. Lama dah tak makan KFC mama. ⊙﹏⊙

    ReplyDelete
  3. yang putih tu kot mama..sebab dia labelkan yang tu smoky white bbq...

    belum cuba lagi yang ni, kalo ada masa nanti nak cuba la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye Lah sunah.. yg putih tu bg Rasa BBQ n Smoky

      Delete
  4. Alamak..x jadi la kalau pedas.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sis je pedas kak.. ayam dia biasa MCM hot n spicy tu

      Delete
  5. tak try lagi lah kak, nanti kene cuba nih... sebab ramai yang kata sedap... takut tak sempat rasa hehehhe

    ReplyDelete
  6. Belum cuba lagi yang ni. Nanti nak kena cuba jugak sebab ramai komen sedap

    ReplyDelete
  7. dah cuba, sedappp tapi agak mahal lah bagi saya

    ReplyDelete
  8. Sesapa yg suka perusal BBQ mesti suka.. mmg bau smokey dia tu

    ReplyDelete
  9. blum cuba...nampak menarik. :)

    ReplyDelete
  10. belum lagi Mama. boleh lah cuba weekends ni hehehe

    ReplyDelete
  11. Tak try lagi KFC yang baru ni - nampak sedap pula ni. Boleh lah terjah KFC nanti

    ReplyDelete
  12. dh cuba! shedp!

    https://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2020/01/white-bbq-crunch-kfc-sedap-ke.html

    ReplyDelete
  13. Dah cuba. Try jumaat lepas juga. For me rasanya sedap.

    ReplyDelete
  14. Belum cuba lagi.. Ramai kata sedap, boleh la cuba nnt. Tgk gmbr pun nmpk mcm sedap tu.. Hehe..

    ReplyDelete
  15. lom sempat cuba lg sbb x lalu mn2 kfc so far

    ReplyDelete
  16. boleh try menu baru pasni.. asyik ulang menu lama jer

    ReplyDelete
  17. Belum berkesempatan nak cuba lagi.. hehehe.. nampak sedap..

    ReplyDelete
  18. Belum cuba lagi.. Nanti nak cuba minggu depan.

    ReplyDelete
  19. belum try lagi. tapi since mama kata sedap, teringin pulak nak cuba

    ReplyDelete
  20. Korang kena at least Cuba makan sekali

    ReplyDelete
  21. Dah cuba... memang sedap.. yummy... pedas dan manis bersatu...hehehe..
    ~yang warna putih tu bbq sauce mama...

    ReplyDelete
  22. not bad. kalau makan panas2 best

    ReplyDelete
  23. Ok nak cuba lah nanti sbb rasa ala ala sos korea kan.

    ReplyDelete
  24. belummm cuba lagi Mama.. tatau pun sbenarnya kepci ada menu baru hehe..

    ReplyDelete

Words of wisdom