Lunch di Wadi Hadramawt Ampang Kuala Lumpur - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad


Saturday, January 11, 2020

Lunch di Wadi Hadramawt Ampang Kuala Lumpur

Bulan Disember lepas mama dan ayah bawak anak kami yang sorang tu pergi Planetarium Negara. Kesian dia kami xde plan ke mana-mana pun masa cuti sekolah tu. So, semasa nak balik Kami pun  Lunch di Wadi Hadramawt Ampang Kuala Lumpur. Ayah Syafi yang nak sangat Kami Lunch di Wadi Hadramawt Ampang Kuala Lumpur sebab sebelum ni dia pernah pergi dengan kawan dia.

Menu pilihan Kami Di Wadi Hadramawt 










Beli Hummus dapat free Mallawah XL. Hummus baru RM10 so memang untung sangat kan. Kami 3 beranak makan ni share. Memang besar macam dulang besarnya mallawah ni.



Lamb Madghout. Banyak position dia boleh makan 3 beranak



Pot of tea.. Teh ni sangat pekat ok. Mama minum tak sampai segelas pun huhu.. maunya sembelit kalau minum banyak ni

Menu dan Harga di Wadi Hadramawt Ampang Kuala Lumpur









Berikut adalah menu dan harga di Wadi Hadramawt Ampang Kuala Lumpur.
Minuman

Beverages. alamak sori gambar blur

Desserts

Makanan

Seafood dishes

BBQ dishes

Hot dishes

Menu nasi beriani

Main dishes
Appetizers


Hot soups

Mallawah XL

Ni lah harganya yang kami kena bayar..

Keadaan dalam restoran. Cantik Kan.. ala2 Arab gitu

Kedai dari luar. Cantik kedai ni Mac banglo


Kalau korang nak Cuba makan kat sini boleh ikut alamat ni

Wadi Hadramawt Ampang



Alamat: 226, Jalan Ampang, Kampung Datuk Keramat, 50450 Kuala Lumpur, Selangor (terletak antara 
Sucasa Hotel dan stesen minyak Petronas)
Waktu perniagaan: Dibuka setiap hari dari 11:00 pagi –11:30 malam
Telefon: 03-4253 3333

32 comments:

  1. oh agak berbelit nak sebut nama kedai tu masa baca tajuk. dah agak mesti kedai bertema arab :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul Tu.. nama makanan pun terbelit lidah nknsebit Kan haha

      Delete
  2. interesting menu dia, tak pernah try lagi mknan camni. boleh masuk dalam list a place to eat in 😁

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beli hummus Tu sgt jimat Dan Rasa punnsedap. Shirven try la nanti

      Delete
  3. ckck asyik bener menunya jadi lapar hujan berkunjung ke blog ini lihat menu yang lezat seperti ini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaa. Asyikk hihi lapar bila lihat makanan sedap

      Delete
  4. Makanan arab memang sedap. Lama tak makam makanan arab ni kak.

    ReplyDelete
  5. Dah lama tak makan nasi arab ni, terus terliur tengok nasi dia..kena cari ni..

    ReplyDelete
  6. Kami kalau nak makan area KL tu mesti lalu kat Hadramawt ni.
    Bila ajak ayah dia selalu skeptical. Nak taknak nanti one day nak try chicken mandy dia. I'm a big fan of that.
    Harga dia okaylah.. boleh tahan.

    ReplyDelete
  7. saya selalu jugak makan kat kedai ni. seedap

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. Betul Tu nanti kalau mama nak menu lain plak

      Delete
  9. Salah satu kedi fav jugak ni.. Makanan semua ok.. ❤️

    ReplyDelete
  10. kira ok jugak la harga dia tu ek...kalo kat JB ni, ri tu gi turkish restaurant, mahal kedaung reganya..hummus sepinggan da RM16

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok sunah sebab potion besar.. humus plak RM10 dapat free mallawah

      Delete
  11. looks so yummy....xpernah rasa humus lg....

    PS: Selamat tahun baru untuk family mamapp juga....

    ReplyDelete
  12. Dah pernah pergi dah kat sini. Tapi masa tu pergi ramai-ramai dengan geng opis. Ada jamuan perpisahan dekat situ

    ReplyDelete
  13. bestnya kak, tengok hummus tu alahai sedapnya... lama tak layan makan kt kedai arab nih...
    hidangan nasi diaorang tu mmg boleh makan untuk 2 ke 3 orang.

    ReplyDelete
  14. Harga okey tu...nampak best..akak x pernah try lagi

    ReplyDelete
  15. pernah makan di sini...makanan sedap, dekorasi menarik...

    ReplyDelete
  16. banyak menu menarik :) mesti sedap ni..

    ReplyDelete
  17. penah mkn kat sini bos belanja sbb dpt target jualan. ada 1 dia punya dessert ntah apa namanya mmg sedap sgt

    ReplyDelete
  18. lama nyer x berhadramawt.
    ada gak sini satu, dekat jer dgn ofis aida ni.
    anak2 aida not so to nasi arab ni, mamapp.

    ReplyDelete
  19. Jarang makan makanan Arab... bole masuk list ni kalau teringin makanan arab.

    ReplyDelete

Words of wisdom