Restoran Atirah Seafood Batu Pahat Johor - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad


Monday, November 18, 2019

Restoran Atirah Seafood Batu Pahat Johor

Huhuu.. ini adalah post yang sangat lapuk. Maafkanlah mama. Banyak sangat post yang bersawang duk dalam draft. Ingat Tak mama pernah cerita yang mama sekeluarga pernah duduk homestay Batu Pahat yang sangat cantik tu. Boleh baca sini kalau nak tau http://www.mamapipie.com/2019/10/homestay-nature-inspiration-gathering.html. Homestay yang sangat cantik Dan mama sangat suka dengan deco dia. Malam tu kami makan di Restoran Atirah Seafood Batu Pahat.  Restoran Atirah Seafood Batu Pahat ni mama dapat selepas Waze kedai makan terdekat.

Menu di Restoran Atirah Seafood Batu Pahat







Ni adalah antara menu yang kami order. Aaklumlah tengah ramai ni Tak sempat nak mbil gambar banyak-banyak. Perut pun lapar hihii.

Lauk apa ni ye.. hoho mama lupa la


Sayur Kailan




Telur dadar untuk Syafi

Ikan siakap masak 3 Rasa. Sedap sangat.. Order 2 ekor sekejapan habis hihi.  Total ikan kami order 3 ekor tapi sekor lagi masak steam.

Sotong Goreng tepung favourite Syafi.

Nasi Goreng udang melingkar. Berbaloi mkan Nasi Goreng Ni. Tapi mama tak berani nak makan udang you sebab mama Ni allergy udang. A big no no.

Air teh ni mama dn adik ipar order Selepas nampak waiter hantar kat meja- sebelah. Tak tahan tengok nampak sedap sangat. Sebenarnya kami dh order 3 jug air buah Tau. Air jus buah dia memang banyak sampai Tak habis minum.

Keadaan dalam kedai. Memang masa ni tengah ramai orang tapi alhamdulillah dapat irder tak lambat pun.

Pengalaman Makan di Restoran Atirah Seafood Batu Pahat







Layanan di sini memang bagus. Makanan pun boleh tahan sedap juga. Kedai Ni terletak di tepi jalan Dan banyak pokok. Rasa sejuk je. Cuma parking agak terhad Dan Korang kena sentiasa pantau anak2 Tau. Almaklumlah tepi jalan. Harga di sini pun berpatutan, kami 4 family makan 3 ekor ikan etc baru RM 280 je.


Ini mama sharekan Alamat Restoran

Restoran Atirah Seafood

544, Jalan Pegawai, Kampung Pegawai, 83000 Batu Pahat, Johor

15 comments:

  1. Sedapnyaaaaa...sesekali kan...makan ramai- ramai memang best

    ReplyDelete
  2. nampak fresh betul udang galah tu, ikan siakap tu garing nampaknya dana suka 3 rasa gini... kailan dia pn fresh je nampaknya kak....

    ReplyDelete
  3. huishh nampak sedap semua.. ikan masak 3 rasa tu fav

    ReplyDelete
  4. rindunya kat BP ni. dah 11 tahun tinggalkan :(

    ReplyDelete
  5. Tengok pun tau sedap kak.. Ikan siakap tu perghhh memnag terbaik

    ReplyDelete
  6. perghh ar teh dia ngancam habis kak. kalau ana pun nk try juga tu. hehe

    ReplyDelete
  7. Nampak udang tu terasa kesedapan menu nasi goreng tu kak

    ReplyDelete
  8. datang blog mama ni tengah kenyang pun boleh jadi lapar. Takpe, share je cerita lama pun ok. cerita makan-makan saya suka baca

    ReplyDelete
  9. laaa..tak makan udang ke. satu geng dengan husben saya. rugi. hehe

    ReplyDelete
  10. hi hi hi...
    sama la kita.
    entri berkepuk bersawang dlm draft folder :)

    ReplyDelete

Words of wisdom