Dah Makan Ayam Sawadee Crunch KFC? - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad


Tuesday, November 5, 2019

Dah Makan Ayam Sawadee Crunch KFC?

Menu Sawadee Crunch dari KFC Ni dah hampir sebulan diperkenal. Korang Dah Makan Ayam Sawadee Crunch KFC? Mama Mencuba menu ni minggu lepas. Dah lama tengok2 dan jeling2 baru berkesempatan nak Cuba.

Ni lah ayam Sawadee Crunch mama. Mama ngedate dengan boyfriend kecil mama. Ayah Syafi tak join sebab dia balik lambat dari office. 

Combo Deal Sawadee Crunch






Inilah menu combo bagi Sawadee Crunch. Ada ayam Sawadee 2 ketul, whipped potato, coleslaw dan air apple pear. Air boleh tukar tapi mama nak rasa air apple pear Ni. Sedap juga rasanya. Bayangkan apple campur pear, gitulah rasanya hihi. Airnya agak manis macam tumpah gula. Sesekali makan okla. combo Ni berharga RM 15.50 Kalau Tak silap. Amalkan pemakanan sihat seperti dikongsi blog ini.



Review Mama Tentang Sawadee Crunch






Rasanya sedap di tekak mama. Luar tu crunchy Dan Ada pula taburan Thai spices yakni rempah ratus Thai. Terasa pedas, masam, masin dan manis. Isi ayam pula sangat lembut. Waa, sedap. Tapi mama berjaya habiskan seketul je ayam sebab dapat bahagian isi. Takpelah seketul lagi tapau bagi ayah Syafi rasa. Makanan segera macam memang sedap makan sesekali. Tapi untuk mereka yang berhajat nak menimang cahaya mata, kenalah amalkan pemakanan seimbang. Sesekali teringin nak makan KFC, ini tak apa. Asalkan tak berlebihan. [Baca petua untuk nak cepat hamil]

Overall, Tak rugi dapat rasa Sawadee Crunch Ni. Menu ni bukan menu baru juga sebenarnya. Rasanya 2  tahun dulu Ada juga menu ni tapi mama tak sure pernah makan ke Tak. Perisa tomyam dulu pernahlah mama makan. Sedap, mama suka. Versi ayam kari pun mama suka sangat.. Korang yg dah pernah cuba ayam Sawadee Crunch ni bagilah feedback sikit. Suka ke Tak suka... Tak suka, ke suka? Hihi

24 comments:

  1. dah try last week...saya sorang je rasa ayam tu sedap...yang lain kata rasa pelik

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe.. kita geng.. tekak kita sama frequency hihi

      Delete
  2. Dh try 2 minggu lepas...mmg rasa dia pedas masam2...xde rasa kfc dan bg sy agak kureng hehe...suka yg rasa original n spicy kfc je...kalau produk baru ni kdg rasa dia lain sgt..

    ReplyDelete
  3. sedapnyaaa.. nak pi singgah KFC lah lepas ni nak try ayam sawadee.. :D

    ReplyDelete
  4. saya dah makan! setuju dengan mama. Memang sedap

    ReplyDelete
  5. KFC - tak pernah tak sedap.

    Sawadee - firstime makan pun sedap.

    ReplyDelete
  6. keluaran yang dulu2 pernah makan.
    yang baru ni belum lagi.

    ReplyDelete
  7. aah sama la, dulu pernah makan sekali rasa masin sangat tak masuk dekat tekak kalau tak makan dengan nasi. yang sekarang tak pernah try lagi hehe

    ReplyDelete
  8. terliur namun belum ada masa nak try menu ini, menarik sangat ayam Thai

    ReplyDelete
  9. dah lama juga menjeling ayam nie..

    jelingan belum menjadi la pulak..

    so sampai sekarang belum sempat nak makan lagi

    ReplyDelete
  10. teringin nk try tapi tak kesempatan lagi lah kak, duk teringat dulu macam pernah keluar ayam macamni jugak... dok teringat2 mesti sedap
    nampak kat gambar akak tu aduhai sedapnya....

    ReplyDelete
  11. xtry lg menu ni..
    xtau la bila nk try.. bz ngn diet je.. huhuu..
    sedar2 dh abs menu ni.. haha

    ReplyDelete
  12. Belum cuba lagi.. ramai yang kata ok.. nantilah cuba..

    ReplyDelete
  13. ada yg suka.. ada yg tak suka .. biasalah terpulang pada citarasa memasiang. tapi bab masin tu mama ada terasa gak sedikit kemasinan tapi masih boleh ditelan lah..

    ReplyDelete
  14. Antara menu favourite di KFC. Air pear tu pun sedap.

    ReplyDelete
  15. Mrs. A pun dah try.
    Okaylah boleh layanz...

    ReplyDelete
  16. Ooo sedap eh kak.. Saya belum cuba lagi kfc sawadee ni lagi..

    ReplyDelete
  17. Dah try last week. Tak berapa suka ...mungkin sbb masa makan tu dah sejuk sikit so rasanya tak best.

    ReplyDelete
  18. smlm sggh kfc igt nk try tp nmpk yg lain trs tkr menu hehehe

    ReplyDelete
  19. Belum cuba. cravings pula rasa nak makan ayam KFC

    ReplyDelete
  20. Xsedap.... Ayam kecik besar tgn anak je

    ReplyDelete
  21. ari tu mcm nak try.
    anak-anak yg tak nak.
    so,maintain ngap yg biasa jer lah, mamapp.

    ReplyDelete

Words of wisdom