Resepi Roti Telur Garlic - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad




Monday, February 19, 2018

Resepi Roti Telur Garlic

Assalamualaikum semua.. sekarang ni mama berada Di Melaka. Sori ye tak berkesempatan nak blogwalking. Nanti mama bw slowly Dan balas kunjungan korang ye. Sementara Tu mama nak buat entry santai aje Hari ni. Nak share Resepi Roti Telur Garlic simple Yang mama buat beberapa Hari lepas. Resepi Roti Telur Garlic ni olahan sendiri aje ikut selera Kami anak beranak. Tapi versi Syafi sure lah Yang takde cili lah hihii.


Roti Telur Garlic

Rupa telur sebelum direndam roti. Timbul2 garlic spread Tu..

Inilah Resepi Roti Telur Garlic mama untuk 10 keping roti telur:

Bahan-bahannya
5 biji telur ayam
2 sudu garlic spread
Secubit garam
1 batang cili merah - dihiris
Serbuk garlic McCormick, letak sesuka hati
Butter untuk menggoreng

Caranya:
1. Campurkan semua bahan Di atas kecuali butter Dan pukul hingga kembang
2. Panaskan butter Di kuali, sambil Tu rendam roti sebentar Dalam bancuh telur tadi
3. Letak telur Di atas kuali. Kaup balikkan sehinggalah kedua2 permukaan roti menjadi garing
4. Siap untuk dihidangkan. Kalau campur cheese pun mesti sedap Kan.



21 comments:

  1. Simple je resepi boleh la cuba utk anak2

    ReplyDelete
  2. Sedap! Boleh buat makan petang petangg ni :p

    ReplyDelete
  3. ha'ah memang sedap bila campur cheese! Rasa lapar terus tengok resipi ni :P

    ReplyDelete
  4. SEDAP JUGAK MAKAN NI MAMA...BOLEHLAH CUBA RESEPI NI NANTI..

    ReplyDelete
  5. Sedap ada rasa garlic dan cili tu kak. Lagi2 masa panas2 kepit cheese kat tgh. Hehe

    ReplyDelete
  6. perkkkh mcm terbau2 je kesedapan tlr ngn garlic tuh.... harum

    ReplyDelete
  7. aduh. terliur pulak tengok gambar roti telur ni. tak pernah pulak cuba letak garlic.

    ReplyDelete
  8. Petang gini pekena roti telur memang sedap. boleh cuba nanti

    ReplyDelete
  9. Sedapnya roti telur, feveret Adik anak bongsu Kak Sue. Nanti boleh cuba resepi yang nie pulak..

    ReplyDelete
  10. alamak ray dah la suke gila roti telur. ade garlic plak. sedapnyaaa

    ReplyDelete
  11. sedapnya roti garlic..cikyan suka !

    ni ada entry untuk mamapipie..
    thanks alots tau sis !

    https://nurazianjaafar.blogspot.my/2018/02/hadiah-mamapipie-dah-sampai.html

    ReplyDelete
  12. Sedapnya dan mudah pulak resipi tu nak buat

    ReplyDelete
  13. pergh....menyelerakan sangat.

    untung sungguh dapat isteri yang pandai masak!

    ReplyDelete
  14. serbuk tu sedap eh? aku selalu teringin nak beli tapi tak terbeli2..hehe

    ReplyDelete
  15. Bleh try nti...lada merah tuh nk tkar cili padi bleh kan

    ReplyDelete
  16. kalau ada beli garlic spread bolehlah try buat french toast ni

    ReplyDelete

Words of wisdom