Gerai Gelas Besar Seksyen 24 Shah Alam - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad




Monday, July 3, 2017

Gerai Gelas Besar Seksyen 24 Shah Alam

Ada sesiapa pernah makan kat sini tak? Kawan ayah Syafi Yang beritahu tentang Gerai Gelas Besar ni sebelum puasa. So sebelum puasa lagi Kami pernah ke sini selepas swimming class Syafi tapi tak dapat makan sebab semua tempat full. Diulangi... SEMUA FULL ok. Maka Kami malas lah nak menunggu.. dapat tengok orang makan aje lah sambil telan air liur haha..

Jadinya semalam baru Kami berpeluang datang ke gerai ni sekali lagi. Tepat jam 5.30 petang gerai baru buka Kami dah tercongok kat situ haha.. fuh, nasib baik baru Ada 3 meja je yg Ada orang duduk.

So, akhirnya dapat makan Di sini. Mama dengan ayah Syafi order nasi goreng lamb chop. Ayah Syafi tambah telur Mata sebiji Yang harganya cuma rm1 je.

Nasi goreng lamb chop. Rm8 je, tak caya murah kan

Untuk Syafi, chicken chop rm6 je ko..

Spicy wedges cuma RM 3. Kami order sampai 2 hehe. Lapo.. sorry gambar terlebih merah sebab kanopi Kami duduk Tu kaler merah. Kena pantulan cahaya.

Tu dia.. air jus yg Kami order, carrot Susu, nenas Dan apple juice. Memang besar Gelas dia sampai tercungap nak habiskan. Harga rm2.00 saja tau. Tambah 50sen kalau Ada Susu.


Harga Dari menu dia


Kesimpulannya, kalau nak makan western Yang amat murah bolehlah Cuba ke gerai Gelas Besar ni. Makanan sedap (tapi bukan tahap super sedap ye), harga murah, air jus banyak.. memang sangat berbaloi dengan harganya. Kesemua Yang mama order Tu cuma berjumpa RM 35.50 sahaja. Makan sampai puas, air pun sampai tak habis haha. So, kalau korang jenis minum sikit baik share aje ye minuman Tu.

Ini alamat gerai,waktu buka start 5.30 petang hingga 3 pagi.

Gerai MBSA Seksyen 24a,
9, Jalan Petola 24/8, Seksyen 24,
40300 Shah Alam, Selangor

18 comments:

  1. Boleh cuba nie.. Airnya nampak begitu menggoda..

    ReplyDelete
  2. Menunya nampak sedap belaka...

    ReplyDelete
  3. Minum air je pun dah cukup kenyang...hihi

    ReplyDelete
  4. Sedap..gelas besar camni sesuai sgt utk famili kami yg besar2 perutnya.haha

    ReplyDelete
  5. Sedap..gelas besar camni sesuai sgt utk famili kami yg besar2 perutnya.haha

    ReplyDelete
  6. Terliur tengok lamb chop..
    In shaa Allah kalau jalan-jalan ke Shah Alam nanti boleh singgah..
    LZ catat dalam planner biar tak lupa.
    Thanks for sharing.. :-)

    ReplyDelete
  7. ermmm...sedapnya panas2 minum air gelas beso...gelas kecik mmg xcukup mama hihi

    ReplyDelete
  8. Menu sedap dan murah..berbaloi rasanya dtg mkn di sni. Nti nak try ajak suami pegi lah

    ReplyDelete
  9. sedapnya... nak try la kedai ni bila ke shah alam nanti. hihi. :)

    ReplyDelete
  10. waa.. best nih.. nanti boleh singgah.. hee~ abaikan jek la kan impian nak diet..

    ReplyDelete
  11. pi shah alam bila2 boleh try ni. kami dah la suka minum air banyak2.

    ReplyDelete
  12. Alaaaa mama oiii...jauhnya..SA kat KL Sentral haaa....

    ReplyDelete
  13. Pendam dalam hati ajerk la.. Jauh la pulak kedainye. hehehe

    ReplyDelete
  14. Yang mana dekat Tu boleh cuba.. airnya mmg byk sgt, makanan ya pun ok juga. Siapa yg jauh2 Tu singgah le bila ke Shah alam nanti

    ReplyDelete
  15. Orang Shah Alam sure suka ni. Senang nak makan western. Murah pun murah, sedap pun sedap

    ReplyDelete
  16. Tu la hanom.. murah dan air nya byk

    ReplyDelete

Words of wisdom