Saturday, July 15, 2017

Beraya ke rumah rakan blogger

Semalam cerita tentang anak beraya kan. Harini giliran mama dia Pula Yang nak beraya Dan berjumpa kawan. Bagi can eh.  Seronok dapat jumpa Fara Adura, Zaki, Sofea, Aufa Dan Ammar. Almaklumlah dah lama.tak jumpa. Rasanya jumpa 2 tahun lepas. 

Fara Adura adalah rakan blogger mama Yang rapat smpailah sekarang selain dari seorang lagi rakan blogger mama Dari Brunei, Noy & Izad. Lama dah tak jumpa noy, kalau terakhir bila ye.. sebelum noy mengandung 2nd baby lagi. Lama dah Tu. Masa Tu jumpa kat Putrajaya rasanya Di papparich. Kalau Ada masa nak juga bergather2 lagi dgn noy Dan Fara.

Seronok menjadi seorang blogger ni kan. Masa zaman mama berblog dulu ramai  kenalan mama Yang terdiri Dari momblogger Dan masa Tu kebanyakan kitaorg semua anak sorang je lagi. Sekarang ramai dah tak aktif tapi Kami Masih lagi bertemu di laman sosial lain, iaitu Facebook. Alhamdulillah syukur dengan ukhuwah Yang terbina. Sekarang Fara Dan noy dan Ada 3 cahayamata, mama Masih lagi sorang ni laa haha..

Syafi Dan sofea dulu main sama2, kejar2 Dan main basikal sekali. Sofea tua setahun Dari Syafi. Tapi sekarang Syafi dah membesar dengan jayanya. Sofea kecil molek je macam dulu.

Kasi can mak-mak nak begambar Pula. Jarang dapat jumpa macam ni. Fara menten lawo Dan slim je walaupun dah beranak 3. Apa rahsianya ye? 

Fara adura Sekarang aktif jual air Cuckoo so kalau Ada sesiapa nak beli air Cuckoo boleh contact dia ye.

Ni antara link sejarah mama dengan Fara adura Dan Noy:

Masa dapat hadiah Dari Fara adura Tu adalah first time jumpa Fara adura. Nak tau kat mana tempat pertama Kami? Kat hospital, sjmc. Kelakar Pula. Masa Tu Syafi warded broncolitis.

FAN stands for Fara adda noy.

2nd time bergather2.

Masa ni aufa Masih baby, kecik je masa mama jumpa dia. Sekarang dah beso dah. 


Tang bestnya, Fara Ada beritahu Yang dia nak aktif semula blogging. Seronok mama dengar.



26 Responses so far.

  1. Wah bestnya sampai skrg masih berhubung. Semoga ukhwah yg terjalin berpanjangan dan di berkati InsyaAllah.

  2. Putri says:

    Bestnya dapat jumpa rakan bloger.saya ni blog pun on off...nk buat ukuwah macam ni memang x pasti boleh ker x

  3. Seronok dapat menjalin ukhwah begini..

  4. saya tak pernah lagi jumpa kawan2 blogger T^T

  5. lina belum jumpa lagi rakan2 bloger yang rapat begini..yelah masih baru kan..masih dlam perkenalan semuanya

  6. wahhh sape kata tak leh nak bernetwoking sambil berblog

  7. Terbaik la Mama mengeratkan silaturahim di antara rakan2x blogger Mama. Semoga berkekalan sehingga ke akhir hayat. InsyaAllah. Aamin.

  8. nini says:

    Bestnya jumpa kawan kawan blogger =)

  9. wah dari alam maya pun boleh jadi sahabat baik. kalau dah jodoh tu, tak ke mana kita panggil. jodoh bukan untuk yang nak berkahwin saja. berkawan pun berjodoh jgak.

  10. Best kan...dr blogging...jd rapat....selamat hari raya awk

  11. Lea ada jugak kawan blogger tapi semua jauh.. hehehe

  12. seronoknyaaa sampai da beranak pinak masih berhubung.,
    Uyul Rosli | Blonolog Blogger Picisan

  13. Wau bestnya. Teringin nak jumpa blogger lain jugak tapi saya malu. hahaha

  14. Wah bestnya beraya rumah blogger

  15. I am LZ says:

    Alangkah seronok dapat jumpa rakan blogger di luar.. LZ teringin juga nak buat / join gathering.. Nak sangat jumpa rakan-rakan alam maya.. Tentu best..

  16. saya pemalu orgnya klu nak jumpa face to face..tpi kalau kat fb/ig, mmg peramah..hehe

  17. Waahh!! Bestnya jumpa blogger. Sy tak penah lagi beraya dengan blogger. Hehe

  18. LYAfrina says:

    Bestnya bkesempatan beraya dgn kwn blogger. Seronokkan kwn alam maya dpt jmpa realiti

  19. selamat ari raya adda..best nya jmpe.kwn blog eh..kita tk pernah jmpe face to face ngan fara..kat fb jela.balas2 komen..haha

  20. Seronok bila jumpa rakan2 blogger ni. Auni masih tidak berkesempatan, sempat berjumpa Sally Samsaiman dan Kak Suria Amanda je buat masa ni :)

  21. Wah, seronoknya bila kita masih berhubung antara satu sama lain.. =)

  22. bagusnya blogger beraya rumah blogger..dapat merapatkan ukhwah sesama rakan blogger

  23. mrhanafi says:

    rakan blogger boleh tahan bertahun-tahun selagi kekal berhubung melalui blogwakling..

    hilang berblogwalking biasanya hilang dari radar

  24. mamapp says:

    Insya Allah.. eratkan silaturrahim. Bila dah start berjumpa, tukar no phone Dan makan sama2 beberapa Kali.. insya Allah ukhuwah itu Akan berpanjangan

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 355555 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

Contributors