Thursday, June 27, 2013

Perkembangan di sekolah tadika

Salam semua.. Alhamdulillah jerebu dah xder kat Shah Alam ni.. rasa betapa nikmatnyer Nampak matahari dan langit yg biru, kan! Ni Allah baru jer tarik nikmat tu 4 hari dah cemas sgt2.. kalau lebih lama camner? Hee munasabah diri sendiri jap..

 

Last Saturday ada report kad day kat tadika syafi.. skrg ni dia kelas 5 years old. Alhamdulillah ada perkembangan yg baik. Kalau mcm masa 4 tahun dulu dia kaler semua mende biru cth nyer epal, kapal terbang, orang semuanya biru haha.. skrg ni dah ok sket la.. Cuma kena improve tang selekeh sket2.. dia kaler lebih dari kawasan plak..

 

Selain tu, math dan tulisan pun kena improve lagi seperti kata cikgu. Lupa plak nak amik gambar tulisan Syafi.. tulisan syafi ni cikgu cakap kekadang terlari alignment.. ctohnye kalau kena tulis A setiap row, maka row tu akan senget (tulisan terganjak kedepan each row.. uish korang faham ke ni? Haha cthnyer camni la..

 

A

A

  A

   A

    A

 

Lagi satu, pembacaan dia pun OK.. buku Read Easy dah buku ke-4. Iqra plak rasanya dah buku 5 (lupa la).. Cuma ejaan tu kena selalu berlatih sket.. mmg skrg ni dia agak M***S membaca kt rumah.. ikut mood dia ajer.. kalau dengar dia baca agak slow esp kalau ada 3 hurul cth “cat”, “pen”.. dia kena fikir dulu nak sebut apa.. tak tau camne nak buat dia rajin membaca

 

Last sekali cikgu ada gak tegur ttg dia selalu ngelamun kat kelas.. kalau tgh wat kejer tetiba dia ngelamun.. tu yg buat cikgu beri perhatian lebih kat dia.. alahai..

3 Responses so far.

  1. Elma says:

    Alahai, comelnya lukisan syafi tu , okelah tu dah improve mewarna n lain2 =)

    hehe . boleh try belikan buku ala-ala komik yg berjiwa budak2 , bagi dia rajin nak baca sikit . hehe .

  2. azman says:

    anak yang bijak akan sentiasa buat ibubapa tersenyum

  3. Mizz Aiza says:

    masih belum terlambat untuk syafi meningkatkan prestasi.. aunty aiza doakan semoga syafi semakin baik..

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 355555 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

Contributors