Pergi Istana Negara - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad


Friday, March 29, 2013

Pergi Istana Negara

Last week, selepas kami ke Muzium TUDM, kami pergi jenjalan ke Istana Negara plak.. not bad gak.. dapat ler tgk apa yang ada dalam istana ni.. selepas berpanas terik kt Muzium TUDM, dalam ni mmg best sebab sejuk mejuk ajer.. ada aircond la katakan..

Cuma yg tak brape bestnye ialah tak dpt ambil gambar dalam istana ni.. ramai gak staff yg jaga di setiap kawasan so takde peluang nak amik gambar.. overall kalau nak pergi sini utk tambah pengetahuan dan rasai pengalaman raja-raja dan sultan kita duk istana boleh lah ke sini.. kat sini ada byk bilik kerabat dan juga apartment raja dan pemaisuri kita.. memasing siap ada office sendiri dan ruang rasmi ketika majlis pun ada. Ada beberapa ruang mengadap, ruang menunggu dan byk ruang makan cth ruang makan santai, ruang minum petang, ruang makan bulat, etc.. fuhh byk bilik kena tgk kat sini..

Kat sini masuk kena bayar RM5.00 utk dewasa.. RM2.00 utk kanak2 6-12 tahun serta pelajar sekolah beruniform.. bagi pelajar sekolah menengah yg tak pakai uniform kena bayar RM3.00, juga utk warga emas.. Syafi 5 tahun so free ajer.. jimat belanja.. ramai juga pelancong asing pergi sini.. korang kena buka kasut tau dan letak dalam beg plastic yg diberi.. best dpt jalan atas karpet tebal..

11 comments:

  1. kena bukak kasut...? macam kat muzium kapal melaka kan? kena bayar eh? ala....

    ReplyDelete
  2. WAHHHH.mama jalan2 tak bawak kiterr...

    ReplyDelete
  3. teringin sangat nak pegi... tah bilanye free tah.. huhu

    ReplyDelete
  4. owh! bestnye mam pipie ni...siap begambar ngan hulubalang lagi tu hihhihi...FYI nice pic...jelez sgt ni~

    ReplyDelete
  5. ita, mmg kena buka kasut cam musium kt melaka tu.. tp kena bayar laa

    apa hal, alolo.. jom ar lenkali pegi dgn mama eh

    anil.. jom ar.. ok laa kalau nk ajak iman jenjalan

    krole.. malu plak mama.. amik gambo guna tab jer maybe suasana kt situ cantik kot

    ReplyDelete
  6. bestnyer jalan2...kirim salam ngn hulubalang tu ekk..hehehe

    ReplyDelete
  7. waahhh serem oyy. hahaha...
    kapan ya bisa kesana :3

    -salam kenal sob
    mimpir balik

    ReplyDelete
  8. Nampak gaya kena pergi juga tenguk2 kat dlm istana ni.

    ReplyDelete
  9. tak bestla kalau tak dapat capture2 gambar sekitar istana.huhu.. btw dapat juga merasa jadi puteri raja..ahaha.bearngan habis..hehe

    ReplyDelete
  10. boleh lah kalau nk merasa jd raja ker, permaisuri atau princess dtg ler sini.. tp bila kaluar dari istana bertukar semula kpd yg asal tau

    ReplyDelete

Words of wisdom