Tuesday, March 26, 2013

Cuti sekolah - Melawat Muzium TUDM

Salam semua, sori yer minggu ni mama agak bz.. sebenarnye byk sangat nak catit kt sini tapi tidak berkesemparan.. byk sgt projek / urusan kerja nak buat ni..

 

Cuti sekolah ni korang berjalan ke mana? Mama dan ayah syafi bawa syafi pergi Muzium TUDM dan Istana Negara Ahad lepas.. Kedua-dua tempat ni sgt sesuai bg org yang nak makan angin tapi takde bajet haha.. contohnya di Muzium TUDM ni masuk adalah percuma tau. Tapi confirm puas hati sebab boleh tgk secara dekat kapal terbang dan helicopter.. tgk je la gambar2 kat atas tu.. syafi mmg suka banget.. tu pun sebahagian ajer gambar nyer.. kalau nak tepek semua kang tak larat plak korang nak tgk kan.. kat sini ada 2 bahagian pameran, satu indoor dan satu lagi outdoor.. kalau korang dtg tgh hari yg panas terik jgn lupa bawa sunshade dan pakai topi ke, paying ker.. kalau tak sunburn plak..

Bagi sesapa yg nk pergi sini, inilah alamatnya - Muzium Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM), Pengkalan Udara K.L Jalan Lapangan Terbang Lama 50460 Kuala Lumpur. Lokasinya betul-betul kat tepi jalan.. tempat ni tak strict sgt so, boleh lah kami bermaharajalela amik gambar dan posing2 dlm kapal tobang ni.. best tau!

 

 

 

9 Responses so far.

  1. Rozita says:

    bestnyaaa... kena bayar tak? waktu buka dan tutup pukul berapa? boleh masuk list wajib pegi ni..ko dah kurus!

  2. wah.. best nie..free jer.. hehehehe..nti blh la bwk alif & afiq..huhuhuhu

  3. thomas says:

    pernah bawa anak saya,good place to be a pilot!

  4. mama ila says:

    haah..ila dah pernah sampai kat sini..hehehe..amik gambar dlm kapal terbang =)

  5. ms.antz says:

    wah!! bestnya.... yang penting boleh possing dekat kapal terbang and heli tu yang lagi menarik....
    http://www.zahidahwahid.com/2011/11/list-of-drama-and-movie/

  6. bawa anak2 sonok ni
    dorang mesti suka :)

  7. mamapp says:

    mmg best sini.. dah ler masuk FREE jer..

    ita, aku tgh gemuk tahap max skrg ni laa

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 355555 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

Contributors