Saturday, October 13, 2012

Mama pipie kaki novel? Mazni aznita vs Anita Aruszi

Salam semua, apa kahabar? Semoga weekend kali ini dpt lah kita rehat puas2 yer.. hihi..

 

Sebelum ni aku ada bgtau sebab kenapa aku dah sebulan lebih aku "menghilang" dari dunia blog ni kan.. sebab aku bz tahap gaban.. tapi tu baru separuh cerita.. separuh cerita lagi ialah aku ni pn bz gak baca novel2 melayu.. uish.. biar betul kan.. Masa kt U dulu aku gile gak novel tapi English punye.. aku follow Jude Deveraux, Sidney Sheldon, Christopher Pike, Stephen King, etc.. lepas dah ada syafi ni hobi aku agak berkubur sket sebab ketiadaan masa huhu..

 

tah nape tah masa tgh stress2 tu, bila baca novel terasa legal ah sket.. hihi..byk gak novel yg aku khatam.. lebih dari 10 laa..

 

Salah satu novel yg aku baca adalah "Venom Suria" karya Mazni Aznita. Ni citer thriller. huiyoo.. tak ku sangka mmg tip top laa.. cerita tu suspen dia ngalahkan novel2 RAM yg aku baca. Terasa cam tgk movie lak sampai nak gi toilet pn takut huhuu. mmg kagum la penulis melayu boleh garap cerita sebegitu.. so, terus la aku folo author ni.. pastu baca sayangku casper lak.. kali ni citer cintan cintun ala Cinderella gitu.. not bad..

 

Selepas2 tu aku baca citer2 dari author2 lain yg boleh tahan gak best.. tapi rasa cam nak baca lagi karya Mazni Aznita.. bila google rupanya dia ada buat byk gak novel guna nama pena Anita Aruszi.. apa lagi terus la ai contact dan beli dari dia direct 2 novel cam dlm gambar tu "Rembulan Berdara" citer thriller dan "Dedalu di Hati" citer cintan cintun.. huhu nampaknya hobi masa aku kt U dulu dah kembali.. skrg tgh baca Rembulan Berdarah.. thanks yer mazni aznita kerana sudi layan kerenah mama pipie ni.. Tanya itu ini.. mana novel yg best, etc hehe..

 

Sesiapa yg nak tgk novel2 beliau boleh gi blog kat bawah ni.. nak baca novel online pn buleh.. best..

http://anitaaruszi.blogspot.com/ dan http://gedungnovellaa.blogspot.com/

8 Responses so far.

  1. saya pun suka baca novel...keluaran karang kraf...tapi mesti tema cinta..hihi

  2. mamapp says:

    hihi, izan kalau beli direct terus kt kedai dlm karangkraf leh dpt diskaun tau

  3. Heheheheh kita ada hobi yang sama....tapi akak x nak le baca novel thriller ni takut hehehehehe....miss u la

  4. Cheqna says:

    Saya tak berapa suka novel tapi if baca buku cerita tebal2...mesti saya baca beberapa muka surat awal..then terus ke belakang nak tahu kesudahan...hahaha..

    :-)

  5. Rozita says:

    bestnya adak! aku dah lama tak baca novel..nak baca majalah pun dah bercerai-cerai dulu majalah tu baru dapat baca..

  6. mamapp says:

    wah kak jo pn suka baca novel ke? Nnti boleh la rekemen mana yg best kan

    cheqna suka bersukan, manalah ada masa nk baca novel, kan ;)

    ita, ada anak kecil mmg gitu.. Mcm aku ni dh boleh la.. Syafi pn dh besar dh

  7. mamapp says:

    wah kak jo pn suka baca novel ke? Nnti boleh la rekemen mana yg best kan

    cheqna suka bersukan, manalah ada masa nk baca novel, kan ;)

    ita, ada anak kecil mmg gitu.. Mcm aku ni dh boleh la.. Syafi pn dh besar dh

  8. bacalah novel sejarah Islam karya Abdul Latip Talib. Memang tak bosan dan sgt best serta mendekatkan diri dengan Allah. InsyaAllah.

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 355555 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

Contributors