Monday, July 18, 2011

Petua Gugurkan Bulu Ketiak

Gambar ihsan google

Hoho.. aku dapat ni dari majalah ye. Tak tau lah keberkesananya.. korang cubalah kalau nak hihi..

Ramai yang tercari-cari formula untuk menghilang atau mengurangkan penumbuhan bulu di bahagian ketiak. Ia kerana bulu ketiak tidak menyelesakan dan apabila dibersihkan sekali pun, ia akan tumbuh dengan cepat. Bagi mereka yang mengenakan baju tanpa lengan, ia akan menuntut masa yang lama untuk bersiap. Diharap petua tradisional ini mampu membantu mengatasinya.

Langkah pertama, tumbuk lumat 15 biji jintan putih bersama-sama lima butir kapur barus. Jangan lupa untuk menambah sedikit minyak tanah dan kemudian gaulkan kesemua bahan itu tadi. Sapukan pada ketiak dan setelah beberapa kali, penumbuhan bulu ketiak akan semakin berkurangan.

15 Responses so far.

  1. sop says:

    Nice sharing
    sop biar jer. Hahaha

  2. minyak tanah + kapur barus??
    aiyakkk!!

  3. alamak.kena pakai kapur barus ke?hehehe menyeramkan je.

  4. wooo.. minyak tanah?

  5. Rozita says:

    yg lelain tu ok lg tp minyak tanah tu yg mcm x bape nak best... kena la yg try petua ni org isap rokok... haha.. lupa lak sapu minyak kat ketiak.. terus terbakar dgn bulu2 dgn tuan2 dia sekali... hahaha... bahaya wooo..

    cabut je senang.. hehe...

  6. syiela says:

    takut la pulak nak letak kapur barus :)

  7. hahahah...minyak tanah tu mcm x menahan skit...terbakar terus ketiak aku..
    hehhe...melawak naa

  8. ezzu says:

    hahahaha..boleh try nie ..

  9. Terbelog says:

    ok,
    nanti sy try
    ye kak :0

  10. s.y.a.r.q says:

    kalau bawah lengan gelap pulak cemane??????

  11. ziraziz says:

    kapur barus??...seram je rs...

  12. ajumohit says:

    Sib bek tak suh nyalakan api terus hehe

  13. Puan Kutu says:

    waa susahnya nk carik bahan2..hehe

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 370000 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

About Me

My photo
Masa mengajar kita tentang segalanya.. Masa mematangkan kita seiring dengan usia..