Tuesday, June 7, 2011

Perkenalkan Darling..

1st of all aku nak minta maaf sebab last week aku x brape smpat bw. Last sabtu plak gi dinner staff party..
Traffic mmg agak menjunam huhu.. Tp tima kasih ye pada kawan2 yg setia mengunjungi blog aku wpun aku kurang aktif..
Entry ni aku nak perkenalkan Ikan aku yg bernama Darling.. Aku baru beli last week. Dia ni ikan laga tau tp tak le lawa sgt. Saje nk wat peneman aku kt opis..
Tahan lasak juga dia ni. 1st day tu dia lompat dr bekas dia smpai adik ipar aku terpijak. Tp dia ok balik lepas masukkan semula dlm air wpun nmpak agak pening..
Dia ni suka makan gak. Aku bg makan 2 kali sehari.. Setiap hari bila aku smpai opis dia sambut aku dgn gumbira tau.. Nak makan le tu.. Dia jg suka jln2 celah batu wpun kdg2 nmpak sgt cm tak muat tp dia usaha gak nk lalu.. Kelakarkan.. Aku letak cermin sebelah bekas dia supaya dia leh praktis kembang2 ekor.
Syafi pn ada ikan laga tau. Nanti aku cite kemudian k
P/s: pasal sultam tu aku dh betulkan ejaan tau.. Thanks ye ramai gak yg perasan hehe..

14 Responses so far.

  1. ingatkan darling ape tadi..hihi..

  2. wahhh nnti kalau ekor dia kembang ko amek gambor tau adda hehehe best!best

  3. waaaaa ade peneman di opis la yek..hiks..

  4. najwa's says:

    hehe suka bela ikan, tp asyik mati jek. (-.-')

  5. 'darling' akak nie santek laa . huhu ;)

  6. hajarus says:

    ikan ape ni kak...

  7. oo,.ikan laga,.kecik2 dulu rajin bela ikan ni,.bagi makan cacing hancur,.haha

  8. laki2 ke pompuan?.. eh..jantan ke betina..? hehehe

  9. Puanbee2 says:

    ikan laga senang nk jaga mama pipie hee

  10. Miecyber says:

    Saya dulu pun bela ikan laga..Seronok melihat ikan laga tu bermain main dalam air.


    Air Asia diarah bayar ganti rugi


    Gajah Sama Gajah Bertempur,Kancil Tersepit Di Tengah Tengah

  11. Rozita says:

    aku dulu ada bela... hehe.. sekejap je dah mati.. haha.. memang tak serasi bela ikan kot... eh org tua kata ikan kalau kita ambik gambar dia hayat dia tak panjang tau... tapi entah la... betul ke tak...

  12. Khairil says:

    saya panggil ikan karin...tapi dia tak ada kena mengena dengan maya karin...

  13. Ni ikan laga.. Rasanya cam jantan. Sebab kalau betina perut dia buncit.. Nilah peneman kt opis. Kalau tensen2 boleh tgk dia buat aksi.. Dh pandai manje yg tak tahan tuu.. Harap2 panjang le umo dia.. Tp susah nk tgk dia kmbang ekor la.. Huhuu..

    Hmm.. Skrg ni tgh cari cacing hancur nk bg dia.. Katne yek boleh dpt?

    Satu lagi aku nk cari vacuum dlm air yg boleh sedut kotoran dlm bekas dia ni. Korang tau x apa nama dia.. Nak cari nii

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 370000 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

About Me

My photo
Masa mengajar kita tentang segalanya.. Masa mematangkan kita seiring dengan usia..