Thursday, May 20, 2010

Aku akan meninggalkan syafi dan hubby.. huhuu

Semasa korang membaca entry ini, aku ada lagi 3 hari utk berangkat..aku akan berada jauh, berada jauh.. jauuuh dari Shah Alam, membawa diri ke Genting. Syafi.. anak kesayangan aku.. buah ati pengarang jantungku akan ku tinggalkan bersama ayahnya di Shah Alam.. bukan satu hari.. tapi selam 3 hari tau.. huhuu sedeynyer rasa di hati ku ini..

ini lah pertama kali n buat julung2 kali aku meninggalkan anak aku sejak dia lahir sampai la 2 tahun ni.. mcm mana ek? sapa kah yg akan merindui sapa? aku ada team building kt genting selama 3 hari 2 malam..

hari isnin arituh.. bapa mertua aku citer.. yg lepas syafi bgn tido ajer.. dia terus menangis, dan menangis panggil aku.. "mamaaa..mamaaaa".. pastu dia pegi dapur lak n nangis2 lagi cari aku.. last2 masuk balik dalam bilik n menangis sambil peluk bantal.. alolo kesiannya anak aku nih.. rupanya aku lupa nk bgtau dia yg aku keje hari tu.. selalunya aku dh terangkan kt dia siap2 hari ahad u yg aku akan keje esoknyer.. minggu ni lupa la pulak.. dan inilah akibatnye.. budak tu merajuk sampai le aku balik dari keje.. mcm tak hepi n salam cium aku cam biasa.. ini selepas 3 hari camne ek?

sori la kengkawan dalam masa 3 hari ni mngkin aku tak dpt blogwalk mcm biasa. akan aku balas kunjungan korang secepat mungkin ye..

18 Responses so far.

  1. Zaifull says:

    selamat ber-teambuilding

    jangan lupa telefon anak tiap2 hari ye...

  2. tinggalkan anak sejam pon dah rindu giler, inikan pulak 3 hari...mestiii rindu sgt nnt kan, waa...sedih la pulak ieda :p

  3. hahahha...shah alam ngan genting jer pon. tak sampai sejam perjalanan. naik bas pon tak sampai rm 10. :P

  4. i_sofia says:

    waaa.. sedey.. sofia aritu tinggal anak 2 minggu masa dia umor 8bulan... lagi sedih. huhu.. dah la 6jam flight.. at least ni boleh la jugak soh hubby bawak anak join tdo genting.. haaa.. apa kata bawak derang skali?? hehehe..

  5. nza says:

    nk wat camnekn, dh tugas....akak dh rasa semua tu trpaksa meninggalkn 4 org anak2 yg masih kecil dgn ayah brminggu2....

  6. guna 3g kalau rindukan anak.........hehehhee

  7. MUMMYAR says:

    ala,sure rindu giler kan?for me sure la ai yg rindu sgt2 kt ank...dan rasanya dia pun akn rindukn u lebih lg cuma dia x tau nk beritahu mcm mana kan?

  8. miZz_nizZ says:

    dia rndu nnt 2..hee.tpon la slalu=)

  9. adda says:

    zaiful, oo sudah pasti tepon every chance dapat..

    ieda.. huhuu betul tu.. camne la nanti..

    aidi-safuan, oo ko gelak yek.. perasaaan ibu ni lain mcm sket. hubby aku pon gelak2 ajer

    i-sofia n kak nza, u ol lagi lama 2 minggu n berminggu2.. lagi la rindu byk kan huhuu


    ibu umairah.. hanpon sgt klasik 3g pun tarak hahaha

    mizz nizz, mmg akan call selalu.. mmg dia sure rindu sedangkan kalau gi jamban pon dia tercari2. ni tak tau laa

  10. yuka says:

    selamt berteambuilding...maxis utk adda ( s/box tak kuar la)

  11. MAMASYAZA says:

    selamat berkursus...takpa..nanti call syafi selalu...dengar suara pun dah cukup utk hilangkan rindu dia

  12. LYaFRINA says:

    uhuu..lya pernah rasa tu dulu.. msa sibuk projek watercat m-14... outstaion k putrajaya berhari-hari..

    n lps tu.. outstation k rawang..MTU utk CQ kapal..

    sgt2 rindu.. trutama time mlm

  13. adda says:

    tima kasih yuka, mamasyaza n lya.. wish me luck.. gonna miss them so much. ceh macam nk gi mana aje kan.. over (tu kata hubby) tp tak kira gak

  14. Rozita says:

    rilek adak..ko kena kuat baru anak pun sama kuat..aku dulu, hakimi dah start kena tinggal dgn aku masa umur dia 3 bln..bukan 3 hari tapi 3 minggu beb...lagi parah...sampai aku jadi org ketiga keluar exam awal dr dewan pasal nak balik awal ke kg..masa tu kat PD..sungguh menyeksakan...

    skrg lak..dia macam dah biasa dah...kalau pepagi tengok aku takde (sebab biasa aku outstation pegi dr opis hari sebelumnya)..dia selalu gak tanya 'ummi mana?' tp bila ayah dia jwb 'ummi gi kl,nanti ummi balik la'..dia leh jawab lak 'ok'..hehe..
    kalau nak kata dia x manja dgn aku x gak..aku gi berak pun dia dok tunggu kat luar pintu..

    tp satu je aku pastikan dari dulu sampai skrg ni dah 3 thn..gi mana2 mesti video call..at least 2x sehari...kecuali kawasan2 yg xde liputan la..walaupun kita jauh sekurang2nya dia rasa dekat dengan kita...anyway wish u luck k..jgn emo sgt..kang 1 keja pun x jadi..dia ok tu...hish sorry ek..berjela lak..huhu...

  15. adda says:

    thanks ita.. kalau dia dh biasa nanti mmg ok la. tp ni tak biasa lagi mmg risau sgt2.. takut dia merajuk (sekarang dh pandai merajuk tau :) ) thanks ita sharing experience ko

  16. jom bace entry ellis..ellis de simpan something kat celah kangkang...hahaha

  17. faham2... dlu 1st time kena g kursus melaka punya la saya sedih. mlm b4 nk gerak pg smpi pk nk batal je hahaha...

    slmt berkursus adda ^^

  18. adda says:

    thanks wansteddy.. kena lawan gak perasaan ni. sayang anak, tinggal2kan hihi

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 370000 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

About Me

My photo
Masa mengajar kita tentang segalanya.. Masa mematangkan kita seiring dengan usia..