Header Ads

test

One to Ten

Aku terlupa nak update ttg kebolehan syafi yg satu nih.. lebih kurang sejak 2 minggu lepas syafi dh boleh count 1 to 10.. sgt bangga aku mendengarnyer.. sebelum2 nih mmg aku selalu counting everytime aku tukar pempers, atau time dia turun or naik tangga.. sehinggalah satu hari tuh aku tgh count ONE... pastu dia terus jawab TWO.. THEE.. FOUR, FAI, SIX, SEWEN, EIGHT, NAI, TEN!!.. wah, cam x caya je aku dgr.. pandainye!!!

sekarang ni tgh nak suruh dia count dlm bahasa melayu plak, so far dia count cam ni, SATU.. UWA.. GIGA.. FOUR.. LIMA.. SIX.. alahai, bercampur la plak..

bila tgh duduk2.. syafi selalunye akan dapatkan buku2 yg aku belikan utk dia.. pastu dia akan tunggu smpai aku terangkan setiap gambar dlm buku tuh... pastu dia peratikan gambar betul n sebut cam yg aku sebut.. setakat ni feveret word dia CICAK, BAS, LORI, AEROPLANE, LIPAS, AUNTIE ADDA (dia panggilaku), UNCLE IZAM )dia panggil ayah dia), meow, kucing, cat, anjing kung kung, kasut, susu, KAKAK, AMBIL, NAK, TUTUP, AIR, etc.. etc....

time tgh sembahyang jgn cakap la.. dia akan duk depan tikar sembahyang kite.. sembahyang sekali depan kite.. siap dgn sujud lagi.. kalau time ayah dia sembahyang, siap lalu celah kelengkang lagi haha.. hobi ni mmg sejak dulu lagi dia suka wat.. cume aku terlupa nak update je hehe..

13 comments:

  1. dah pandai kire ye...pandainye..

    ReplyDelete
  2. wah, pandainye syafi :)
    nk tumpang bangga gak la sbb anak dara sy, Zahra tuh sungguh berat mulut :P

    ReplyDelete
  3. ololol...comeinyer!!! xsabar nak tunggu amanda plak pandai ngire,hihihi!!! ;)

    ReplyDelete
  4. tenkiu ummi afifah..

    norly, tak pe ar nanti2 ringan le mulut dia.. pemalu kot anak dara nih..

    ieda.. hiks tunggu jugak saat2 amanda plak mengira..

    ReplyDelete
  5. pandainya adak...hakimi aku tu..nak sebut susu pun malas...yg dia tau cuma three je...letih aku yang mengajor ni..

    ReplyDelete
  6. adda..
    adehh..tergelak2 aku baca..
    dah beso n pandai dah syafi...
    tapi..
    apesal dia panggil auntie adda n uncle izam?
    adehh..tergelak lak aku...
    bijak..bijak..
    nih mesti dah pandai mengikut org cakap

    ReplyDelete
  7. pandainya syafi mengira..itu baru
    1 tahun 4 + thn..good boy!ibufiras letih dah ajar firas cakap..firas skrg cuma cakap dlm world firas je (bhs rojak yg org dewasa tak fhm)..huhuhu..cuma firas je yg fhm org dewasa ckp..hehehehe

    ReplyDelete
  8. dah pandainye syafi count..bagus..leh jadi pakar metematik la ni nanti..

    ReplyDelete
  9. congrat syafi..darwsh smp ni belu pandai cakap lagi...takut sgt gak..but noy kena redha jer..:(

    ReplyDelete
  10. ita, sabo je la ekk.. awal2 mmg dia x ckp lagik.. dia absorb byk2.. tiba masanye hah kang ckp terus non stop.. sabo je laa eh,

    yanti, tau takpe.. dia terikut2 cousin dia yg panggil kitaorg cam tuh

    zieha, rasanye cam syafi gak.. membebel2 tp tak tau la dia ckp apa.. agaknye kalau jmpakan firas dgn syafi diorang boleh faham kot antara satu sama lain kan hehe..

    mrs adz, aminn.. mana la tau masin mulut hehe..

    noy, jgn risau2 sgt ok.. darwisy muda lagi.. sabar n tunggu je.. insya allah everything is fine.. kami semua akan doakan darwisy ok..

    ReplyDelete
  11. bijaknya Syafi..Hafiy nak belajar dgn abg Syafi lah..buleh?

    byk nye words dia dah bole sebut kan adda..seronok sgt dengar dia sebut:)

    ReplyDelete
  12. Clever boy...Iman x leh lg tu...Syafi kena ajor

    ReplyDelete
  13. nani n kay, boley.. nanti ajak hafiy n iman count sama2 eh.. sebenarnye ada byk lagi words yg dia dh boleh sebut n nyanyi.. tp tak terupdate hehe..

    ReplyDelete

Words of wisdom