Menu Buka Puasa 8-14 Ramadhan

Salam 15 Ramadhan 1445H semua. Harini mama nak update Menu Buka Puasa 8-14 Ramadhan mama sekeluarga. Mama berbuka menu simple-simple aje. 


8 Ramadhan mama buat sambal sardin dan sayur bayam tumis air je


9 Ramadhan mama buat nasi goreng je. Makan dgn telur mata dan salad. Simple kan



10 Ramadhan mama masak sambal kentang atas permintaan en husband. Ni lauk favourite dia. Teringat dulu masa zaman bercinta dulu dia suruh mama masak lauk ni. Nak test mama pandai masak lauk fav dia ke tak. Mama buat sup sayur suhun. Berhirup-hirup kami makan. Malam moreh velvet creme latte RM 6.60 promo ZUS. Beli satu share berdua



11 Ramadhan mama beli aje sebab badan letih sgt2. Beli nasi lemak pasar malam lauk rendang. Mama beli bingka ubi kelapa muda dari kawan dan husband pi beli lagi 2 jenis kuih. Malam kami ngopi hihi..



12 Ramadhan Pak mertua beli petai gemuk2 maka wajiblah mama masak lauk favourite dia dan en hubby. Sambal tumis petai. Mama makan dengan sup fishball suhun dan telur dadar. Moreh cucur udang dan ZUS hihi



13 Ramadhan mama buat urusan di luar di tgh panas. Balik rumah dah tak larat nak masak. Bila  discuss dgn en hubby nak makan apa, last2 kami oun xtau nak beli apa. Sudahnya mama masak simple aje. Ikan bilis kicap dan telur dadar hikhik.. sambal petal semalam ada lagi. Makan dengan timun aje. So simple.



14 Ramadhan mama cuma masak 1 lauk aje. Asam pedas ikan siakap dan letak sayur bendi banyak2. Alhamdulillah habis licin hihi. Kuah asam pedas mama sikit sebab cili kisar mama beku kiki..


mamapp

Masa mengajar kita tentang segalanya.. Masa mematangkan kita seiring dengan usia..

10 Comments

Words of wisdom

  1. 1st time tgk kuih bingka ubi kelapa..tk pernh jmpa

    ReplyDelete
  2. menu akak setiap hari semua best2...

    ReplyDelete
  3. huiiii semuanya sedap sedapppp
    cpt laaa kol 7.26 hehehe

    ReplyDelete
  4. Semuanya bikin kecur, 2 jam lagi nak buka.

    ReplyDelete
  5. Sedapnya

    Jemput lah singgah blog I

    https://rabiadawiyah21.blogspot.com/2024/03/menu-ramadhan-ke-15.html

    ReplyDelete
  6. ok lah nak buat sambal sardin petang ni. asyik lauk heavy je, jemu gak

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah.. Banyak makanannya.. Meriah

    ReplyDelete
  8. Simple pun sedap Adda. Kak Sue pun masih simple jugak hari-hari..

    ReplyDelete
  9. Terliur memang membaca ini saat siangπŸ˜πŸ˜„. Tapi Beberapa menu bisa jadi rekomendasi saya nak masak apa esok πŸ‘πŸ˜Š. Pening kadang memikirkan menu harian di rumah πŸ˜…πŸ˜„

    ReplyDelete
Previous Post Next Post