Takwim Persekolahan Sesi 2024/2025

mamapp
14

Assalamualaikum semua. Dah nak masuk tahun baru dah kita ni. Walaupun sekarang persekolahan masih lagi dalam sesi 2023/2024 sehingga bulan Mac, tapi mama dah mula tengok Takwim Persekolahan Sesi 2024/2025 untuk plan cuti tahun depan. Simpan sini sebagai rujukan. Sumber: website MOE


Takwim Persekolahan Sesi 2024/2025

Berikut ialah Kalendar Akademik dan Cuti Persekolahan sesi 2024/2025


KALENDAR AKADEMIK SESI 2024/2025 KUMPULAN A

Sekolah-sekolah di negeri: Johor, Kedah, Kelantan dan Terengganu 



KALENDAR AKADEMIK SESI 2024/2025   KUMPULAN B :    

Sekolah-sekolah di negeri: Melaka, Negeri Sembilan, Pahang, Perak, Perlis, Pulau Pinang, Sabah, Sarawak, Selangor, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Labuan & Wilayah Persekutuan Putrajaya         


CUTI PERAYAAN SESI 2024/2025 


KUMPULAN A:  Sekolah-sekolah di negeri Johor, Kedah, Kelantan dan Terengganu  

KUMPULAN B:  Sekolah-sekolah di negeri Melaka, Negeri Sembilan, Pahang, Perak, Perlis, Pulau Pinang, Sabah, Sarawak, Selangor, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Labuan & Wilayah Persekutuan Putrajaya 


CATATAN CUTI PERSEKOLAHAN:

Pesta Kaamatan 

  • Sabah dan Wilayah Persekutuan  Labuan sahaja    : 30 & 31 Mei 2024 (Dalam Cuti Penggal 1, Sesi 2024/2025) 

Perayaan Hari Gawai Dayak 

  • Sarawak sahaja    : 01 & 02 Jun 2024 (Dalam Cuti Penggal 1, Sesi 2024/2025) 

Perayaan Hari Krismas    

  • 25 Disember 2024 (Dalam Cuti Penggal 3, Sesi 2024/2025)

Perayaan Tahun Baru Cina  Tahun 2024

  • 10 & 11 Februari 2024 (Dalam Cuti Akhir Persekolahan  Sesi 2023/2024)  

Perayaan Tahun Baru Cina  Tahun 2025

  • 29 & 30 Januari 2025 (Dalam Cuti Akhir Persekolahan  Sesi 2024/2025) 


Tags

Post a Comment

14Comments

Words of wisdom

  1. Thanks for sharing..penting sgt ni untuk plan cuti:P

    ReplyDelete
  2. Bagus sangat ni. Tp rindu sesi persekolahan dulu, Rasa lebih mudah.. 🙂

    ReplyDelete
  3. Thanks kongsi info. Tak ada anak sekolah tp banyak guna utk plan apa2 jugak

    ReplyDelete
  4. penting disimpan ni....
    semoga tahun depan ada lah sinar buat Kyra yg apply ke F4 sbp.

    ReplyDelete
  5. Untuk nieyl kan...cepatlah kembali sesi persekolahan awal tahun seperti dulu kan..
    lebih mudah sebenarnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul niel.. tapi tu la makan masa sket. sebab tu takwim beberapa tahun ni caca marba sket

      Delete
  6. Anak-anak baru masuk sekolah lepas cuti panjang, lega hati mak boleh rileks2 kat rumah..muahaha

    ReplyDelete
  7. Anak-anak dah start masuk sekolah harini lepas cuti panjang, senang hati mak dapat rileks kat rumah sesorang :)

    ReplyDelete
  8. Kak Sue tahun nie dah tak ada anak yang bersekolah dah ikut kan. Tunggu si bongsu tu ja nak SPM tak lama aja lagi..

    ReplyDelete
  9. Bestnya ada jadual macam nih dah boleh buat persiapan dan perancangan untuk anak-anak

    ReplyDelete
Post a Comment

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Ok, Go it!