Buah Rare..

mamapp
13

Assalamualaikum semua..sedang mama belek galeri henpon tetiba mama ternampak gambar buah ni. Korang biasa tengok tak?

Kalau tak silap mama buah ni bukan asal dari Malaysia. 


Rasa dia pun first time mama rasa. Ada rasa macam mata kucing campur rasa durian. Haaa.. boleh bayangkan tak

Mama lupa pula namanya. Kalau ada sesiapa tahu nanti komen ye. 


Post a Comment

13Comments

Words of wisdom

  1. buah kristal atau laici brazil. atau matoa. banyak di indonesia dan borneo. pernah ngidam nak beli kat shopee tapi dia cancel order kecewa..last last beli kat thailand haritu

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa ye.. rasanya kawan mama tu ckp matoa. patutlah susah nak ingat.. oo byk kat borneo ye.. sebut laici brazil lagi senang kot

      Delete
  2. tak pernah nampak...tq LM. Kita tumpang baca jawapan di komen

    ReplyDelete
  3. buah apa ya??? hmmm... saya tidak tahu. Saya baru lihat

    ReplyDelete
  4. Wahhh.... tengok pun tahu mesti manis tu. Nanti nak try cari laa...hehe..

    ReplyDelete
  5. Pernah nampak dekat socmed, tapi tak terbayang rasa durian campur mata kucing tu hihihi

    ReplyDelete
  6. Matoa. Dari Papua. Tapi Skr banyak dijual juga di toko buah sini tapi biasanya toko buah mahal. Dan Krn dari Papua, jadi harga juga tinggi sikit πŸ˜…. Saya tak sering beli, tapi sukaaa rasanya. Nak makan langsung di Papua, tapi tiket pesawat kesana hampir semahal tiket ke jepang pula 🀣🀣. Padahal sesama Indonesia.

    ReplyDelete
  7. Wah belom pernah lihat buah ini , perpaduan rasa yang unik, durian dan mata kucingπŸ˜€

    ReplyDelete
  8. Tak pernah jumpa... Tp pernah dengar org cerita pasal buah mata kucing Brazil...mgkn yg ni kot 😁

    ReplyDelete
  9. dasyat tu gabungan rasa dua tu..teringin nak rasa

    ReplyDelete
  10. sekali tgk mcm mata kucing. tgk isi tebal mcm laici....

    ReplyDelete
Post a Comment

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Ok, Go it!