Shopping di Sempurna Kacang Putih Ipoh Perak

mamapp
20

Alang-alang cerita tentang Ipoh semalam harini mama nak cerita perihal mama Shopping di Sempurna Kacang Putih Ipoh Perak. Asyik berulang alik Ipoh tak terfikir pula mama nak ke sini sedangkan kacang putih memang popular di Ipoh kan. 


Shopping di Sempurna Kacang Putih Ipoh Perak

Mama teringat nak ke sini bila mama tanya adik mama kat mana jual kerepek sedap di Ipoh. Bila dia cakap Buntong, tempat kacang putih baru lah mama teringat hihi..

Baca juga:


Ada beberapa kedai kacang putih area ni. Mama pergi Sempurna Kacang Putih. Tempat dia besar dan ada replika kacang putih ni depan kedai.

Keadaan dalam kedai. Macam-macam jenis kacang, kerepek, snek, asam danjajan ada kat sini.


Pilih aje nak yg pack kecil atau besar. Harga memang berpatutan.

Rambang mata..


Memang puas hati beli kat sini. Harga memang murah dan Rasa dia memang sedap sangat.. Kacang dan muruku yang mama beli semuanya sedap dan fresh. Tempat ni nampak kecil tapi padat dengan smua jenis kekacang, maruku dan bermacam lagi. Tempat ni ada ruang di depan kedai dan senang untuk parking. Banyak juga mama shopping aritu tapi lupa nak ambil gambar hasilnya hihi..

Sejarah Kacang Putih di Ipoh Perak

Ni adalah Sejarah Kacang Putih di Ipoh Perak




Maklumat Sempurna Kacang Putih Ipoh Perak

Ni Maklumat Sempurna Kacang Putih Ipoh Perak

Sempurna Kacang Putih Ipoh Perak

Alamat: No 174, Jalan Sungai Pari, BUNTONG, 30100 Ipoh, Perak
Waktu Operasi :  9 am–9 pm


Post a Comment

20Comments

Words of wisdom

  1. sedapnya..LM suka buat kudap kudap

    ReplyDelete
  2. Cocok untuk oleh2 juga yaa. Kalo kesana dah pasti saya bakal pilih kerupuk atau Snack yg ga ada di Indonesia. Snack begini memang lah buat tak bisa berhenti πŸ˜„. Apalagi kalo rasanya fresh dan enak πŸ‘

    ReplyDelete
  3. Wah..fav akak ni kacang putih Ipoh..selalu beli kat Mid Valley

    ReplyDelete
  4. Baru tau kewujudan tempat ni. Terima kasih share mamapp.

    ReplyDelete
  5. Sedapnya kacang putih, boleh lah singgah sini kalau ke Ipoh nanti..

    ReplyDelete
  6. Oh, baru tau ada kedai jual kerepek di Ipoh yang murah camni. Biasa kalau nak beli kerepek, saya beli di Banting..lepasni boleh survey kedai kacang putih ni pulakla

    ReplyDelete
  7. port encik suami tapau jajan balik KL. balik ipoh je mesti singgah kacang putih. lagipun ada sijil halal so seronok memborong

    ReplyDelete
  8. byk betul pilihan kacang putih.... rambang mata dibuatnya...

    ReplyDelete
  9. Saya lihat sekilas itu es krim cone..ternyata bukan...pusat oleh-oleh nya lengkap jugak ya

    ReplyDelete
  10. cantik pulak replika kacang putih ni. Dah lama juga tak shopping kacang buat stok kudapan.

    ReplyDelete
  11. Cantik replika depan tu 🀩 Bestnya banyak kekacang Dan lain lain tuh! Memang rambang mata Kalau ke sini ek...One day nak ke sana, boleh singgah sini lah ❤️

    ReplyDelete
  12. Wah Fav saya juga ni... kalau nyoping mesti banyak kat kedai macam ni

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum. Pernah ke sini beberapa tahun dulu. Masa itu replika itu belum ada. Memang banyak pilihan, saya suka beli yang maruku halus campur kacang2 tu. Sedap rasa rempah hingga ralit dibuatnya. Gigi kena kuat sikitlah.

    ReplyDelete
  14. nampak murah sbb pack yg RM2 tu mcm bsar je. kat KL ni kalau ammi beli kacang pek kecik je dah RM5

    ReplyDelete
  15. pernah tgk kedai ni kat youtube. ada youtuber buat review. time raya dgn deepavali kompem sesak kedai ni kan?πŸ˜€

    ReplyDelete
  16. time raya dgn deepavali mesti sesak kt sini kan😁

    ReplyDelete
Post a Comment

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Ok, Go it!