Rojak Petis Muo - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad

Wednesday, January 11, 2023

Rojak Petis Muo

Arini nak buat post WW aje lah. ada kaian dengan post yang mama buat esok. Post mama ni memang wordless sebab kurang words.. Haha korang faham ke apa yang mama maksudkan ni...

My forever favourite rojak petis. Kat Muo juga yang sedap. Kalau korang tau kat mana rojak petis power bgtau mama 

Rojak buah



Beli kat sini

Sejak tapak foodtruck ni berpindah dari jeti Muar cruise, seriously mama tak tahu kat mana tapak baru rojak di jual rupanya ianya di tempat Parking Tanjung Emas huhu. Mama siap ajak adik tunjuk jalan untuk misi mencari rojak petis ni tau. Tapi kesian juga lah sebab mama rasa tempat ni tak berapa sesuai sebab jauh dgn tempat org melepak. 


Nanti nak cuba beli rojak petis kat Asam Pedas JJ Muar Johor, Sedap Hingga Menjilat Pinggan tapi tu la, kena pergi petang sikit. Lunch time dia tak jual


14 comments:

  1. alamak! feveret aida ni, Adda :)
    terasa nak gi carik je sekarang ni bila tgk gambar.
    bila petisnya pedas2 skit, cili padi, wow, best!

    ReplyDelete
  2. aduuh rindunya rojak petis berbelas tahun duk Muo dulu

    ReplyDelete
  3. Pernah sampai Tg Emas ni..
    Rasanya kami try Mee Bandung kat food court tu. Tak tau pulak rojak petis pun signature dish Muo... rugi rugi :D

    ReplyDelete
  4. Sedapnya tapi jauh sangat nak pegi rasa nie Adda.. hehehe..

    ReplyDelete
  5. 2 blog dh tengok gambar rojak... x boleh jadi ni... teringin!! hahaha

    ReplyDelete
  6. Ish..ish..terliur plak tengahari buta ni melihatnya

    ReplyDelete
  7. bila tengok ni baru perasan...lama dah ammi tak makan rojak petis

    ReplyDelete
  8. Aduh...terliur dah ni...lama dah x pi JJCM kat Muo

    ReplyDelete
  9. warghhh sedapnya rojak petissss terbayang2 timun masuk ke mulut dgn kuah yg pekat melikat tuuuuu

    ReplyDelete
  10. bicara rujak petis
    pasti enak jika petis yang dipakai berkelas

    ReplyDelete
  11. Kalo beli rojak petis sy pilih2 isi dlmnya kak .yg x makan sy bg anak

    ReplyDelete
  12. tengok gambar dia..nmpk yummy..tergoda...

    ReplyDelete

Words of wisdom