Lunch di Restoran Ami Cafe Taman TTDI Jaya, Shah Alam Selangor - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad

Wednesday, November 16, 2022

Lunch di Restoran Ami Cafe Taman TTDI Jaya, Shah Alam Selangor

Mama sedang nak setelkan draft2 mama yang tertangguh. Buat masa ni mama nak clearkan post makan2 area selangor dulu. Banyak betul draf mama sampai 300++ ni tau. Sementara ada mood sikit ni marilah mama update cerita Lunch di Restoran Ami Cafe Taman TTDI Jaya, Shah Alam Selangor bulan lepas.

Ini kali kedua mama makan di Ami Cafe ni. Sebelum ni mama bersarapan aje, sedap roti canai dan air nescafe kat sini. . Kedai ni dah berpindah dari tempat pertama mama pergi dulu tapi masih lagi di kawasan sini cuma di bangunan lain. Baca juga


Lunch di Restoran Ami Cafe Taman TTDI Jaya, Shah Alam Selangor

Kami berdua aje makan kat sini almaklumlah anak kat asrama.


Lauk ikan sambal dan sayur untuk mama

Ayam goreng dan kentang goreng untuk en hubby.

minum teh ais dan limau ais aje. Harga untuk semua ni RM22 saja.

Rasa makanan kat sini semua sedap-sedap memang kena dgn tekak mama. Pekerja pun pantas buat kerja dan mesra2 semuanya. Ada juga jual mee bandung untuk makanan pagi. Terliur juga mama tengok. Antara lauk pauk lain mcm kat bawah ni..





Ni mama ambil dari google, waktu operasi kedai ni dari 7 pagi - 11.40 malam

Sarapan 730am - 11am 
Makan tengah hari (masak kampung) 1030am - 3pm 
Masak panas (tomyam) 3pm - 1130pm (last order) 


Ruangan kedai luas juga. Ada juga jual sup

Maklumat Restoran Ami Cafe Taman TTDI Jaya, Shah Alam Selangor

Lokasi baru

Restoran Ami Cafe Taman TTDI Jaya, Shah Alam Selangor

Alamat: Taman TTDI Jaya, 40150 Shah Alam, Selangor
Waktu operasi: 7 pagi - 11.40 malam


17 comments:

  1. Cili sambal ikan talapia tu buat seram perut akak la....sure pedas sampai ke dagu tu kalau akak yang makan

    ReplyDelete
  2. waktu tengahari ni tengok lauk tu buatkan perut lapar. Terima kasih sharing tempat makan ni, kalau tersesat area ni boleh lah cuba singgah.

    ReplyDelete
  3. banyaknya draft... saya ada 30 pun dah rasa banyak. tempe goreng tu macam sedap gila je.. rangup di luar lembut di dalam

    ReplyDelete
  4. Byknya draft post sampai 300!! Chaiyok² update cpt

    ReplyDelete
  5. Geram saya tengok ikan sambal tu mama!

    ReplyDelete
  6. pilihan lauknya tu nampak sedap2 oiii.. harga pun macam ok ya

    ReplyDelete
  7. Cili ijo tu pebret tu.. Kalau dapat ikan goreng panas2 lagi perghhh mau bertmbh nasi tu hehe

    ReplyDelete
  8. Aelamat mengelunch
    Wak tak pernah buat draf

    ReplyDelete
  9. sama la kita byk entry makan2 dlm draft hehe....kalo area ttdi jaya slalu mkn dkt kedai MERAH tp nama kedainya sri ttdi...yg ni tk pernh try lg

    ReplyDelete
  10. jarang jumpa kedai buat nescafe sedap. hehe

    ReplyDelete
  11. Juling mata hendak pilih lauk.

    ReplyDelete
  12. sedapnyaaaa lauk ikan sambal tuuuu

    ReplyDelete
  13. tergoda dengan ikan sambal tu... sedapnye

    ReplyDelete

Words of wisdom