First Time Minum Nescafé Iced Chococino - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad




Wednesday, November 10, 2021

First Time Minum Nescafé Iced Chococino

Baru-baru ni mama telah beli dan First Time Minum Nescafé Iced Chococino. Tetiba nampak kat Petronas dan nampak macam sedap aje. Choco dan cino. Gabungan Chocolate dan Cappucino kot ye.  

Baca ni juga:


First Time Minum Nescafé Iced Chococino

Inilah botol chococino yang mama beli. Mama beli semasa nak balik Johor aritu.Barista blend gitu. 

Rasa kopi ni memang ada rasa coklat dan pada masa yang sama rasa kopi juga. Tapi rasa dia pahit sikit. Mama tak boleh minum banyak. Dia berlainan dengan mocha yang rasa lebih ke arah coklat kan. Chococino ni rasa dia lebih ke arah kopi dan tak berapa  manis. Sebab tu la agaknya terasa pahit. OK tu je nak citer. bye..



20 comments:

  1. macam best je nak try...maybe die pahit mcm americano kot..memang takde rasa manis

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya ye.. mmg ala americano tapi campur coklat

      Delete
  2. Aduiiii terliurrr nengok, dah le tengah pose gula ni huhuhuhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bestnya puasa gula. bilalah mama nak start.. tgk aje sis lin jgn beli tau hihi

      Delete
  3. pernah try juga. betul, agak pahit sedikit compared to mocha. Tapi masih ok pada tekak saya. hihi

    ReplyDelete
  4. salam singgah.
    nescafe byk dah pilihan kopi - kopinya skrg
    masa singgah petronas gambang and sebelum karak.
    rambang mata
    dah macam starbuck juga.
    byk pilihan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul la SM, mmg byk jenis dah tak terminum semuanya.. mama suka yg ori juga sedap

      Delete
  5. kalau tengah mengantuk ni boleh segar mata. tapi rasanya saya lagi suka mochachino

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang ni betul sal. sesuai kalau nak minum kalau tgh travel

      Delete
  6. kalau pahit ok..boleh berkawan dgn ammi. nanti nak cari juga..mcm agak maskulin packagingnya

    ReplyDelete
  7. saya takut nak minum kopi 3 in 1. sebab dah hampir 13 tahun tinggalkan kopi 3 in 1 akibat anxiety disorder :(

    ReplyDelete
  8. teringin juga nak cuba...

    pakaging juga cantik

    ReplyDelete
  9. more to rasa kopi ke..kalau more to chocolate, nak try sbb my fav.hehe

    ReplyDelete
  10. Alaaa...pahit ke...akak kalau pahit ni payah la nak telan

    ReplyDelete
  11. Pahit sangat ke kak. Nak cubalah sebab tgk kat 7E banyak jual. hehehheheh

    ReplyDelete

Words of wisdom