Minum Kopi Botol Jenama Bonnie Brewed - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad




Wednesday, September 15, 2021

Minum Kopi Botol Jenama Bonnie Brewed

Mama adalah sejenis coffeelover dan bila ada minuman kopi tentulah mama nak mencuba. 2 minggu lepas mama  sempat Minum Kopi Botol Jenama Bonnie Brewed. Kopi ni memang special dari segi packaging dan juga cari segi cara dibuat.  Kalau detail boleh tengok link kat bawah sekali.

Kopi Bonnie Brewed ni jual dalam botol kaca. So, senang aje kalau nak disimpan boleh terus letak dalam peti ais. Botol tu kalau nak simpan buat collection pun ok juga.


Mama beli perisa mocha. Satu botol berharga RM9.50. 

Mama suka dengan kopi mocha ni sebab rasa dan kemanisan dia ngam-ngam, takde terkurang takde terlebih. Mocha ni betul2 pekat tapi bila minum tak sakit kepala pun. Walaupun mama ni suka kopi tapi tak semua kopi mama boleh minum tau. Ada juga kopi yang boleh buatkan mama sakit kepala. Tapi BB ok.

Mama buat minum petang, makan dengan cempedak goreng. Memang masyukk..

Bonnie Brewed ni cuma dijual di tepi jalan aje.. 

Pinjam gambar dari FB BB. Boleh tengok kat situ menu kopi lain


Sesiapa yang nak merrasa bolehlah hubungu BB seperti di bawah ni ye. 

Bonnie Brewed

No tel: 010-783 0629

Location: https://goo.gl/maps/bCWBzpCuk4y4jtdv8




21 comments:

  1. menarik botolnya... mesti air pun sedapkan

    ReplyDelete
  2. botolnya yang unik...sy kurang minum kopi..

    ReplyDelete
  3. Kopi ni kalau kena gaya, memang sedap .

    ReplyDelete
  4. Saya pun suka mocha. Bolehla sesekali. Kopi strong sangat saya tak boleh minum. Memang unik botol dia mama

    ReplyDelete
  5. Botol pun bukan botol tinggi yang letak air Coca Cola.
    Menarik pemasarannya.

    ReplyDelete
  6. Lately ni musim org jual kopi2 buatan sndri... Mcm2 jenis ada, mmg sesuatu yg heaven bg peminat2 kopi

    ReplyDelete
  7. Murahnyaa. Botol kaca pulak tu. Boleh buat diy botol tu mama. mesti cantik

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kan ain. boleh diy atau buat perhiasan

      Delete
  8. Menarik..teringin nak cuba..botol dia cantik...

    ReplyDelete
  9. hipster betul kopinya walaupun jual tepi jalan jer, confirm beli kena simpan botol tu, aesthetic betul!

    ReplyDelete
  10. Macam sedap air kopi botol tu... kalau jumpa area sini mesti kita cuba!

    ReplyDelete
  11. ramai yg suka ye tgk botol dia.. sama la macam mama. kopi dia pekat dan sedap tau

    ReplyDelete
  12. Replies
    1. ok, kena dgn tekak mama yg memang choosy sket bab kopi2 ni

      Delete
  13. cantik botol dia. tapi saya tak boleh minum kopi. kalau idak, boleh try ni sebab sukakan botol dia. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. fiez beli, mama minum pastu mama bagi botol kat fiez.. bole? haha

      Delete
  14. packaging lawa, rasanya pun mesti setanding, boleh try ni ! jemput baca aqiqah di kemboja , Shipping company in Malaysia , girdle pants

    ReplyDelete
  15. Unik air kopi dalam botol tu. Sedapnya dihidangkan bersama cempedak goreng.

    ReplyDelete

Words of wisdom