Makan Mee Sotong Hameed Pata Penang Mari - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad




Friday, July 9, 2021

Makan Mee Sotong Hameed Pata Penang Mari

Makan Mee Sotong Hameed Pata Penang Mari. Alhamdulillah di musim PKP ni walaupun tak dapat travel sana sini dapat juga mama merasa makan makanan dari Penang. Baru baru ni mama Makan Mee Sotong Hameed Pata Penang Mari tau. 

Dulu masa mama travel Pulau Pinang mama tak sempat nak food hunting kat sana. So, memang hajat di hati ni nak repeat pergi Penang dan plan untuk travel dan makan-makan di tempat yang best kat sana. Baca ni juga:


Mee Sotoong Hameed Pata

Ini la dia Mee Sotong Hameed Pata Penang Mari

Kalau pergi Penang tentu sekali kena beratur panjang. Alhamdulillah mama order aje dan datang dari Penang terus. Walaupun masa dapat masih panas tapi masa dapat tu dah beberapa jam dimasak lah ye almaklumlah datang dari Penang.

Sedap juga rasa mee goreng sotong ni. Mee goreng dia style kembang so mama suka lah. Mungkin ada orang yg kurang suka mee kuning kembang macam ni. Rasa mee goreng dia agak manis dan kepedasan dia tu tahap sederhana so anak mama boleh makan. Sambal sotong pun agak manis dan sotong tu dipotong kecil-kecil. 

Selain dari Hameed Pata terdapat juga makanan lain yg datang dari Penang. Alhamdulillah masih boleh food hunting alaf baru hik hik. Nak tunggu bila boleh travel rasanya masih jauh lagi.

18 comments:

  1. Merahnya Mee tuu.. seram pulak tengok

    ReplyDelete
    Replies
    1. merah ni mungkin pewarna kut suraya. sebab dia tak pedas mana pon

      Delete
  2. Peminat mi goreng hadir... hahaha

    ReplyDelete
  3. Jauh datang tu. Menarik betul mee sotong ni. First time tahu kak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la mee ni glemer kat penang tu fiza

      Delete
  4. sedapnye..merah2..menyelerakan mama..

    ReplyDelete
  5. Kalau dah teringin, jarak bukan penghalang. Semoga ceoat habis pkp boleh foodhunting

    ReplyDelete
  6. aku suka mee goreng mamak.. pita tu takde rupa dalam dia macamana ke wei?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan pita ita.. pata nama dia mee goreng pata haha

      Delete
  7. suka mee sotong kat Penang ni..sedap..ntah bila nak pi explore

    ReplyDelete
  8. Awal 2020 ada ke Penang, tak sempat singgah pulak pekena mee sotong

    ReplyDelete
  9. sedapkak mee sotong aih terliurrr

    ReplyDelete
  10. ok la mee ni tapi takdelah sedap bebnor pada mama.. mungkin sebba dia manis2 gitu

    ReplyDelete

Words of wisdom