Lunch di Warung Nasi Ganja Shukri Setia Alam Shah Alam Selangor - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad




Monday, June 21, 2021

Lunch di Warung Nasi Ganja Shukri Setia Alam Shah Alam Selangor

Lunch di Warung Nasi Ganja Shukri Setia Alam Shah Alam Selangor. Sebenarnya ni post lama mama tapi masih tak basi lagi tau. .Sebelum keadaan pandemik ni memburuk dan sebelum anak mama masuk asrama, kami sempat Lunch di Warung Nasi Ganja Shukri Setia Alam Shah Alam Selangor. Kebetulan mama sekeluarga pergi ke Klang so kami makan dulu kat sini.







Mama singgah makan di sini sebelum pergi ke GM Klang untuk buat spek anak mama. Baca sini


Pilihan Lauk di Warung Nasi Ganja Shukri Setia Alam Shah Alam

Ada banyak juga pilihan makana kat sini tapi kami anak beranak semua makan kambing


Lauk kuah banjir. Kitaorg makan kambing, tak pilih lauk lain. Maybe next time kot try makan ayam atau sotong pula.

Anak mama.kuah kurang sebab bila tanya org tu dia kata kuah agak pedas.


Air free flow. Best betul.


 Cantik Dan selesa makan Di Dalam kedai

Kedai bersih dan ikut SOP. Kalau korang nak dine oin ada qeaeu lain tau jgn beratur sama macam orang yang nak tapau. Tapi musim MCO skrg ni semua kena tapau kan. So far memang puas hati makan kat sini. Makanan sedap dan potion tersangat la banyak. Puas makan kambing sampai tak terabis tau. Nasi dia berwarna kuning berempah pekat yang sedap. Daging kambing pula lembut. Nasi dgn air boleh refill tau. 


Maklumat Warung Nasi Ganja Shukri Setia Alam Shah Alam Selangor

Pemandangan depan kedai. Mama tersalah beratur dgn org yg nak tapau. Maka lambat sket


Ni address kedai ye:

Warung Nasi Ganja Shukri Setia Alam Shah Alam
74, Jalan Setia Permai BQ U13/BQ,Seksyen U13,
Shah Alam
40170




15 comments:

  1. pernah mkn skali nasi ganja..
    blh diterima tekak.. ok la.. hihi

    tgok ni rs terliur pulak dgn nasi ganja.. haha

    ReplyDelete
  2. Jarang sangat sampai area setia alam ni tapi kalau tetibe gi sebab ada urusan bolehla try

    ReplyDelete
  3. Macam ni ya nasi ganja belum cuba lagi

    ReplyDelete
  4. perghh... kari kambinggg... dah lama tak makan

    ReplyDelete
  5. Dekat tempat saya ni ada kedai nasi ganja baru buka. Dah Cuba sekali, Rasanya ok lah.. sedap juga

    ReplyDelete
  6. tengok gmbr pun dah meleleh, ne kalau makan, xcukup satu kot.hahahaha.

    ReplyDelete
  7. Nasi ganja banjir macam nasi kandar mamak jugak. Nampakkk sedapppp!

    ReplyDelete
  8. Aduh sedapnye Nasi Ganja sini tak ada bila boleh lps ke Shah Alam nih

    ReplyDelete
  9. Looks tasty to is its name but too bad dining out seem to be a luxury in the covid-19 era.

    ReplyDelete
  10. ya allah sedapnya lauk dia.. mmg meriah betull

    ReplyDelete
  11. Fuh meriah lauk dengan kuah dia kak. Puas hati makan macam ni.

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  13. nasi ganja ni nasi kandar melayu kan. sebenarnya lagi sedap dari nasi kandar mamak kalau di tekak mama laa

    ReplyDelete
  14. fuhhh sedapnya kari kambing^^

    ReplyDelete

Words of wisdom