Lunch di Selera Kak Wan, Meru Ipoh Perak - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Post Top Ad

Wednesday, May 3, 2023

Lunch di Selera Kak Wan, Meru Ipoh Perak

Assalamualaikum semua. Aigoo.. udah bersawang blog mama ni hihi.. Mama baru kembali dari Perak semalam. Sebelum bertolak balik ke Shah Alam kami sempat Lunch di Selera Kak Wan, Meru Ipoh Perak. Perut dah berkeriuk dan kebetulan masing-masing taak nak makan nasi Kandar so kami cari kedai nasi canpur aje. Pusing-pusing tetiba terjumpa kedai ni.
Baca juga:

Lunch di Selera Kak Wan, Meru Ipoh Perak

Selalunya bila ke Meru, Ipoh ni mama makan nasi kandar Naina favourite en hubby. dia suka nasi kandar ni sebab kuahnya pedas dan pekat.

Ni la menu makanan mama. Sedap ayam tu

Makanan ayah.. simple kan. Mama cakap macam menu budak. So simple. Terlalu byk pilihan lauk Gini la jadiknya. Rambang Mata takntahu nak ambil apa.

Banyak betul pilihan lauk kat sini. Mama kira lebih 50 lauk dan masa ni masih ada lagi lauk yg sedang dimasak didapur.

Bagi sesiapa yang nak cari nasi campur bolehlah try makan kat sini. Makanan semua ok dan banyak pilihan menu. Staff semua senyum2 aje dan layanan pun ppuas hati. Harga berpatutan, bagi 2 pinggan nasi beserta air limau ais dan 1 air kosong. RM 21.10. berpatutan juga kan


Kedai ni berhamoiran dengan KFC Meru. Didepan kedai ada jual.pelbagai cucur dan keropok lekor. Seberang jalan pula ada jual air rindu2. Rasanya nama dia semua ada rindu. Sempat lah mama tapau air nescafe rindu dan belu semua jenis cucur untuk makakn dalam kereta. 




Maklumat Selera Kak Wan, Meru Ipoh Perak


Selera Kak Wan, Meru Ipoh Perak

Alamat: Persiaran Meru Raya 1, 31200 Chemor, Perak (Berhampiran KFC Meru)
Waktu operasi: 7 pagi - 12 malam


18 comments:

  1. Amboi lama betul beraya.
    Haah kalau saya rambang pilih lauk.

    ReplyDelete
  2. lepas minum terpaksa merindu ke mama hehe

    ReplyDelete
  3. Saya orang Ipoh pun belum pernah makan di sini.

    ReplyDelete
  4. 5 tahun lepas ada pi Ipoh. Puas juga nak cari kedai makan. Jenuh berpusing. Last2 jumpa gerai kat satu tasik. Makan juga walau tak kena selera. Tak tahu kenapa orang indon yang jual kat situ.

    ReplyDelete
  5. bila banyak sangat menu pun payah jugk kan kak... rambang mata

    ReplyDelete
  6. wah2 harga memang beraptutan ya.

    ReplyDelete
  7. Nanti kalau on the way balik kampung atau ke Ipoh boleh lah Kak Sue singgah makan sini jugak. Nampak menarik lauk pauk, harga pun okay sangat..

    ReplyDelete
  8. Banyak betul menu dia..Ada 1 lagi kedai kat ipoh..nama dia restoran tasik raban. sama macam kedai ni jugak, menu pun banyak sampai rambang mata..harga, serius mmg murah sangat2...penah tapau lauk beberapa jenis kat kedai ni, total dalam belas2 je..oh maiiii...jauh beza dengan KL...

    ReplyDelete
  9. Mak oi..meriahnya. mcm2 ada..
    Kalau MA pun confius nak pilih yg mana ni... semua pun nampak menyelerakan

    ReplyDelete
  10. byk pilihan lauk pauk tu yg best. boleh rambang mata mcm ni.. fuhhh terbaik๐Ÿ‘๐Ÿ‘

    ReplyDelete
  11. wow sampai 50 menu lauk, happynya kalau makan dekat sini.

    ReplyDelete
  12. banyak menu tapi menu ayah syafi tu aku pun suka wei..kalau ada lauk ikan pidang lagi ngam

    ReplyDelete
  13. Kat KL Sentral ni susah nak dapat tempat makan macam ni...

    ReplyDelete

Words of wisdom