Brown Sugar Latte Tealive - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad

Thursday, November 10, 2022

Brown Sugar Latte Tealive

Mama pernah beritahu yang sejak kena covid ni, mama sekarang lebih banyak minum air panas. Sebab mama sering diserang batuk yang tak tahu apa punca. Batuk secara tiba-tiba. Bila minum ais lagi la cepat kena batuk tu. So, mama bahagia dengan meminum kopi panas sekarang. Kalau order kat ZUS mama siap pilih EXTRA HOT lagi. Sebab tu mama skrg extra hot sokmo haha gurau...  Baru-baru ni mama mencuba kopi Brown Sugar Latte Tealive pula.

Mula-mula masa kawan mama ajak order tealive memang mama keberatan sebab mama tak tahu Tealive dah ada jual minuman panas. Bila tengok menu wah hepi lah mama.


Brown Sugar Latte Tealive

Bukan senang nak memenuhi citarasa ngopi mama ni. Tak semua kopi mama suka. Mama tak suka pahit-pahit yang terlampau, dan x suka yang terlalu manis juga.. So, mama order Brown Sugar Latte Tealive half sugar.

Mama pilih regular cup sebab takut tak boleh tido. Almaklumlah minum kopi kul 3.30 ptg

Ternyata brown sugat latte ni memang kana sgt dengan citarasa kopi mama. Sedap dan rasa lemak-lemak sebab 50% sugar. Nanti mama nak cuba 30% sugar plak. Brown sugar tu membuatkan rasa latte tu seperti ada rasa karamel. Yummy..

Siapa suka minum air ni angkat tangan!


28 comments:

  1. hari tu MA gi tealife beli drinks tu anak2 buah, pun baru tau..eh eh..ada kopi jugaks la.. terus grab americano dia..not bad la...

    ReplyDelete
  2. tak pernah lagi rasa air dekat tealive yang panas biasa amik yang sejuk je. Boleh cuba la jugak nanti

    ReplyDelete
  3. saya pun baru tahu ni rupanya ada kopi hot juga ye

    ReplyDelete
  4. Selamat mengopi
    Wak jarang2 minum kopi terutama waku malam takut susah tido

    ReplyDelete
  5. ni menggoda namanya..haha..ada juga pi mencari tealive ni..haha..

    ReplyDelete
  6. brown sugar buat teh rasa sedap...blm cuba lg..

    ReplyDelete
  7. kekuatan rasa kopinya bagaimana ini

    ReplyDelete
  8. Belum pernah. Alamak saya sekarang tidak boleh minum kopi.

    ReplyDelete
  9. sedapnya menikmati kopi panas semasa hujan lebat...

    ReplyDelete
  10. x penah try lg. nny nk cuba jg lah

    ReplyDelete
  11. Wah boleh Kak Sue cuba jugak nanti nie..

    ReplyDelete
  12. amat digalakkan untuk cuba 30% sugar hehehe...untuk sihat

    ReplyDelete
  13. syu tak pernah try lg ni. nanti nak cuba la..

    ReplyDelete
  14. tealive ,kalau ank dara ciknur xleh pisah dgn teh boba dia.

    ReplyDelete
  15. hot coffee Tea Live sedap juga, tapi selalunya order yang sejuk. dugaan tengok boba bulat-bulat tu tak mampu kutahan. haha

    ReplyDelete
  16. Suka juga Tealive ni..
    Betul sis sejak kena covid tekak rasa nyaman saja bila minum air panas kan..
    Rasa puas.. ;)

    ReplyDelete
  17. Saya ni mungkin old school sikit. Jarang merasa makanan atau minuman sebegini.

    ReplyDelete
  18. oh, ada jugak ye kalau order extra hot... hehehe.. sy jarang mengopi

    ReplyDelete
  19. Mrs. A dah pernah cuba selalu memang pilih yang hot punya

    ReplyDelete
  20. Suka!
    Macam-macam dah minuman tea live saya rasa, terutama sewaktu anak-anak masih bercuti. Asyik order tea live saja kerjanya.

    ReplyDelete
  21. Saya suka kopi tapi kopi Tealive kurang kena tekak saya, mungkin saya salah pilih menu

    ReplyDelete
  22. Bagus tealive ada kopi dah..harap2 x manis sangat macam minuman lain

    ReplyDelete
  23. eh yang ni ada dalam promosi 50% dia tu tak? aku tak penah lagi try

    ReplyDelete
  24. Belum pernah rasa minuman dr Tealive.
    Btw, ramai yg lepas kena covid, mudah kena batuk2 & selsema/demam. Long covid pun blh tahan jg. So, kita kena ekstra jaga kesihatan. Selamat mengundi esok!

    ReplyDelete

Words of wisdom