Lunch di Restoran Lot Lapan Lima Melaka - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad

Monday, November 29, 2021

Lunch di Restoran Lot Lapan Lima Melaka

Lunch di Restoran Lot Lapan Lima Melaka. Semasa berada di Melaka mama sekeluarga sempat Lunch di Restoran Lot Lapan Lima Melaka. Kedai ni atas recommendation paksu mama yang tinggal di Melaka. Maka, pergilah kami menjejak kedai lapan lima ini. Mujur la buka. Bila tengok ada banyak seat dan kedai pun boleh tahan luas, maka kami pun rasa selesa nak makan kat sini. ALmaklumlah musim pandemik, kena pandai pilih kedai. Cari tempat otang tak padat sangat. 

Mungkin sebab kami sampai pun dah lewat tu yang orang tak ramai. LAuk pun dah tak banyak sangat. Baca ni juga:


Manu Pilihan di Restoran Lot Lapan Lima Melaka

 Ni menu lauk nasi campur yang kitaorang beli hari tu. Mama takdelah snap semua pinggan. Ni pinggan anak beranak dan anak sedara mama yang duduk semeja je.


Asam pedas banjir. Asam pedas ni style Melaka. Agak cair tapi rasa dia OK. Sedap.

Ayam goreng untuk anak mama, campur kuah kicap.

Ikan sambal dan sayur. Sedap juga ikan sambal ni.

Macam-macam ada. Kami share lauk2 ni. Ayam goreng dia sedap juga. Jenis berempah. Budak-budak suka.

Ni antara lauk yang tinggal masa kami kat sana



Boleh tengok harga dan senarai makanan kat atas tu.

Boleh tengok harga air minuman kat sini.

Alhamdulillah semuanya kenyang. Bolehlah sambung berjalan hikhik.. Makanan kat sini sedap-sedap. Kari dia mama ada makan sikit, rasa kari tu pun sedap juga. Total makanan kami ialah RM 104 untuk 10 org makan dgn air etc. Murah kan. Memang berbaloi dengan harga.


Pemandangan depan kedai


Ada banyak seat dalam kedai.

Maklumat Restoran Lot Lapan Lima Melaka

Korang boleh refer address di bawah ni ye. Senang aje nak cari kedainya. Waze aje hehe


Restoran Lot Lapan Lima Melaka

Alamat: Jalan Puteri Hang Li Poh, Kampung Durian Daun Dalam, 75100 Melaka




18 comments:

  1. Pertama kali dengar nama kedai. Hehe. Biasalah orang duduk satu negeri kadang-kadang bukan tahu semua.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu NA. Selalu kalau duduk negeri tu kita bukannya rajin nak keluar2 kan, lagipun melaka ni byk sgt tempat makan tak habis explore

      Delete
  2. tak pernah jalan jalan cari makan di melaka. Masa pergi melaka dulu anak kecik lagi. mana maunya makan asam pedas. makan fast food aje

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena jjcm kat melaka plak yan. macam2 adaa

      Delete
  3. Nampak sedap lauk pauknya Adda..

    ReplyDelete
  4. hahaha, saya orang Melaka,tapi rasanya tak pernah sampai dekat sini..mungkin satu hari nanti,insya-Allah jika ada rezeki.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi takpe tarmizi, tapi kedai ni pak sedara mama yg rekemen tau. dia org melaka

      Delete
  5. X sah kalau pi Melaka x makan asam pedas kan?

    ReplyDelete
  6. sedapnya..balik melaka last week tak dapat menu asam pedas sbb masing2 kepenatan

    ReplyDelete
  7. asam pedas tu nampak sedap betul kak

    ReplyDelete
  8. asam pedas tu nampak sedap mama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap sal. tapi of course mama lagi suka asam pedas muo hihi

      Delete

Words of wisdom