First Time Rasa Banana Milk Aloha - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad




Wednesday, September 1, 2021

First Time Rasa Banana Milk Aloha

Beberapa hari lepas mama First Time Rasa Banana Milk Aloha. Mama beli dengan harga RM10 satu botol. Mama tak pernah rasa susu pisang lagi dan tanggapan awal mama tentulah macam tak boleh nak telan aje. Pisang dan susu, dua dua macam muak kan.


Ini lah rupa banana milk Aloha. Cantik botol dia kan. RM10 untuk 1 botol 480ml rasanya ok la dengan harga dia.

Mama minum susu ni sejuk-sejuk. Mama letak kat freezer dan letak di luar freezer sebelum minum. So, masa minum tu masih ada air yang beku-beku sikit.

Rupanya rasa banana milk ni sedap la. Mama pun tak sangka. Balance rasa susu dan pisang dan kemanisan dia pun ngam-ngam. Eh, sedap pula rasa di tekak ni haha. Sekali minum dah habis tau. Anak mama pun suka juga rupanya.

OK, kesimpulannya susu pisang ni not bad lah, sedap. nanti nak order lagi lah.. 



25 comments:

  1. Ehh sama lah kita mama haha kalau pisang buat air mesti assume muak. padahal sedap kottttt haha
    Yap affordable lah Rm10 untuk 480ml

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan mama aje rupanya.. hihi.tu la sedap rupanya

      Delete
  2. tak pernah lagi rasa yg jenama ni... nk try cari lah

    ReplyDelete
  3. ada agen ke ni? tak jumpa plak jual kat kedai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah ada agent. mama beli dgn kawan. kalau nak contact boleh dm mama ye

      Delete
  4. Saya pun ada anggapan pisang dan susu tidak serasi.
    Hehe kena minum dahulu baru tahu sedap ke tidak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la kita na.. tapi rupanya sedap aje haha

      Delete
  5. Ada erk... Biasanya, kalau dine in kat kedai, teman buat sendiri Banana Milk Shake kat rumah... senang je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat sendiri lagi best kan boleh control nak susu byk atau pisang byk. mama beli dgn memmber

      Delete
  6. comel botol dia. nampak macam sedap..

    ReplyDelete
  7. Tak pernah cuba lagi susu pisang jenama ni.

    ReplyDelete
  8. Saya tak pernah cuba.. Tak boleh imagine minum buah pisang.. hihi

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. yes dana bau dia sedap oo.. tu yg buat lagi selera kut

      Delete
  10. Tak pernah try yang nih nanti nak cuba lah selalu minum yang susu pisang nilopa... dengan susu pisang kotak brand pokka nnt nak try yg nih

    ReplyDelete
  11. susu pisang mmg fav..1st time minum dlu masa holiday kt korea...mmg ari2 minum...rupanya kt korea air susu pisang tu mmg femes...bila blk msia ada cari juga yg sama ..ada pernh jmpa juga la yg sedap

    ReplyDelete
  12. pakaging botol juga memang nampak awesome sangat...

    ReplyDelete
  13. Sedap ke..packaging menarik...erm...mana nak cari kat Seremban ni erk

    ReplyDelete
  14. Kita suka packaging dia. Kalau jumpa memang akan beli sbb nak botol dia tu hahaha

    ReplyDelete
  15. First time nampak susu ni. Comel packaging dia.

    ReplyDelete

Words of wisdom