Sambal Kentang & Mee Siput Sira Acik Nad Wajib Cuba - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad




Thursday, January 14, 2021

Sambal Kentang & Mee Siput Sira Acik Nad Wajib Cuba

Sambal Kentang & Mee Siput Sira Acik Nad Wajib Cuba. Mama sekeluarga memang hantu sambal kentang. Dan, sebagai orang Muo tentulah mee siput sudah jadi kudap-kudapan mama sejak dari kecil lagi. Bila duduk KL dan Selangor baru mama tau ramai yang tak kenal mee siput. Sebab tu bila mama balik kampung mama akan belikan kawan-kawan mee siput dan tengok reaction diorang first time makan mee siput. Kelakar juga sebab diorang tak tau nak makan macam mana. 






Sambal Kentang Acik Nad & Mee Siput Wajib Cuba

Baru-baru ni mama ada beli  Sambal Kentang & Mee Siput dari shopee Acik Nad. Memang tak menyesal beli Sambal Kentang & Mee Siput Sira ni. Sedap dan kena dengan citarasa mama


Sambal Kentang Acik Nad


Sambal kentang yag juga kaya dengan ikan bilis dan kacang tanah. Tak kedekut bahan gitu

Setalat ni mama dahbeli 3 bungkus melalui shopee dan mama kan order kali kedua sebab stok dah habis. 
Makan dengan nasi panas memang sedap


Ni first order mama
Ada choco jer juga dalam order mama. yum yum.. sedap

Mee Siput Sira Acik Nad






Mee siput sira ialah produk terbaru Acik Nad. Mula-mula macam skeptikal juga dngan rasa mee siput sira ni. Tai selepas makan nampaknya mama kena order lagi. Memang sedap dan terasa sira dia tu. Sesuai buat kudap-kudao makan petang.  

Mee siput sira acik Nad


Hubungi Acik Nad

Kepada korang yang nak rasa sendiri Sambal Kentang, Choco Jer & Mee Siput Sira Acik Nad ni boleh beli dari Shopee Acik Nad atau contact melalui FB. Sebenarnya Acik Nad ni memang tak asing lagi dengan mama. Adik mama sendiri lol. Jom la sama2 support..


10 comments:

  1. Adik mama rupanya. Senang sedikit.
    Ya Allah sambal kentang itu saya buat ratah sahaja!

    ReplyDelete
    Replies
    1. iye adil mama no 2. mama pun buat ratah. ni sambil menaip pun kunyak mee siput sira haha

      Delete
  2. Sedapnya! Ratah-ratah ni tak sedar habis sebungkus.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul amie. ratah sambil tgk movie pun best

      Delete
  3. Sambal kentang makan macam tu pun dh sedap

    ReplyDelete
  4. La.. Adik mama rupanya. Thanks rekemen. Tak dapat balik muar sebab pkp, order online jelah

    ReplyDelete
  5. kena cuba ni baru tahu sedap setaro mana... yg pasti nampak sedap tu...

    ReplyDelete

Words of wisdom