First Time Makan Ayam KFC Crunchy Tandoori - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad




Monday, December 21, 2020

First Time Makan Ayam KFC Crunchy Tandoori

Setelah beberapa minggu teringin akhirnya mama dapat juga merasa First Time Makan Ayam KFC Crunchy Tandoori. Beli guna Grabfood je kat office sekali dengan beberapa opismate mama. Tak sure sejak bila ada perisa crunchy tandoori ni. Bila mama perasan terus terasa teringin.







Sekali dengar kalau perisa tandoori ni mesti ala mamak kan. Macam ayam tandoori yang kita selalu makan dengan roti naan tu. Hmm.. macam mana la agaknya tandori versi KFC pula


Ayam KFC Crunchy Tandoori

Cantik kotak dia kan. Nampak meriah dan bau dia alahai memang kuat. Belum lagi keluarkan dari kotak bau dah semerbak.

Rakan2 kat opis siap bertanya2 bau semerbak ni. Sampai CEO mama pun keluar bilik tanya kami makan apa. Sebab boleh bau sampai dalam bilik dia haha... Kelakar pula

Inilah rupa Ayam KFC Crunchy Tandoori. Warna dia kemerahan ala tandoori dan ada seperti sos di bahagian luar ayam tu.

Sedap ke Ayam KFC Crunchy Tandoori?







Satu aje perkataan yang mama nak cakap. Wow!! memang sedap. Sos yang ada kat luar ayam tu terasa ada manis-manis sikit dan perapan ayam tu memang ada perisa tandoori. Ada rasa masam dan berempah. Ayam ni memang ada rasa tandoori tapi pada masa yang sama ada rasa KFC juga. Nice! First time mama makan ayam KFC tak guna sos cili tau. Memang tak perlu letak sos cili dah. Rasa dia memang dah sedia kaw, pedas manis dan secukup rasa di tekak mama. Hmm.. boleh repeat lagi nanti.

Korang ada yang dah rasa tak? suka ke tak suka Ayam KFC Crunchy Tandoori ni?


29 comments:

  1. Alamak. Mengidam la pula Ema ni 🍗🐔

    ReplyDelete
  2. Alahai! Lapo pulak tengok ayam tandoori mama ini :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap shima kena dgn tekak mama yg suka mamak. Ni

      Delete
  3. Saya baru tau kewujudan. Ok nanti try. Lama x makan kfc. Thanks share mama

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama la sal. Mama pun baru tau. Mama pun lama x min kfc.. eh, ye ke haha

      Delete
  4. Wah respons positif. Saya memang suka pedas dan rasa tandoori. Nanti kalau ada kesempatan hendak rasa olahan dibuat KFC.

    ReplyDelete
  5. selalu nampak lagu cinta kita promote ayam tandoori kfc ni tp kakmim x penah cuba lg... hihihi.. setia dgn hot & spicy

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam Mana kaguntu kakmin.. nyanyi sikit hihii

      Delete
  6. Saya ada beli juga hari tu tapi rasa tak kena dengan selera la. macam ada mint plak haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.. ye ada rasa mint sket alq2 cicah naan yg color hijau2 tu. Mama lupa mama.dia

      Delete
  7. Dana dh rasa dan suka jugak... rasa rempah tu layan kan kak... pds jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau sukantandooti insya Allah suka ni jugak mcm mana

      Delete
  8. Lama dah bodek laki beli sejak tengok iklan dia kat tv. Tapi tu la senang sangat terpengaruh ngan iklan. semua mende dia nak. Haha

    ReplyDelete
  9. Macam bestttt!! Tak pernah cuba lagi ni...

    ReplyDelete
  10. lawa lak kotaknya mama, sedap eh :) nanti nak try laa kak ana minat gak makan tandoori ni :)

    ReplyDelete
  11. Kotak tu.. limited edition ke? Hari tu beli dapat kotak biase je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pasti pula.. tgk kotak mmg ada tulisan tandoori agaknya guna yg kotak biasa sebab xdestok kot

      Delete
  12. Sha pun suka yang Tandoori ini.. sedap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mama dah oder 2 kali dah sha. puas hati hihi

      Delete
  13. sedap ke kak.. kena cari kfc yang ok ni.. kfc sebelah pun xrasa-rasa lagi..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. pada tekak akak sedap la.. pada tekak anak tak sedap haha.. try la dulu shalimar

      Delete
  14. alaaaa nak jugak ni !! tapi quota makan fast food bulan ni penuh da..
    hopefully nxt month ada lagi la tandoori ni..

    ReplyDelete
  15. haritu rasa , rasa pelik sikit masam . Mak saya smpai ckp masam je hehe

    ReplyDelete
  16. dah makan ayam tandoori. bau rempah dia kuat, tak kena dgn selera saya..hehe

    ReplyDelete
  17. cantikla kotaknya..ni memang betul2 special ni hehe sy x cuba lagi mungkin balik kerja ni nanti bole singgah tapau kfc hehe

    ReplyDelete

Words of wisdom