Kemaruk Beli Tealive 50% off - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad




Tuesday, October 20, 2020

Kemaruk Beli Tealive 50% off

Korang tau, sejak last week musim kami Kemaruk Beli Tealive 50% off. Sama aje keadaannya di office dan di rumah. Asyik nak order tealive aje. Ye la kan, ada diskaun 50%, separuh harga tu. Memang berbaloi la kalau nak beli waktu sekarang ni. Kemaruk Beli Tealive 50% off.






Ni semua berpunca dari officemate mama. Satu jabatan akaun kemaruk beli dan share berita ni dengan kitaorang yg department lain ni. Terus petang tu juga  kami order beramai-ramai haha.. betapa kuatnya influence kat opis ni tau.

Tealive kami 3 beranak. Ini order kali ke 3.Kebetulan musim panas sekarang ni, kami memang mencari makanan yang sejuk, untuk sejukkan tekak. En hubby dgn anak dia beli superior coco, mama pula beli malty tea. Sedap tau malty tea ni. Ada campuran horlick. Sebelum tu mama order malty coco, rasa dia pun sedap juga.

Strawless Cup Tealive

Kalau kita pick strawless cup semasa buat order kita cuma bayar RM1 aje (harga asal RM2). So, satu lagi rasukan kawan-kawan mama untuk kumpul strawless cup ni pulak.. haha..

50% melalui app Foodpanda. 

Diskaun 50%







Mama suka guna code bila beli kat Foodpanda. Dah le dapat separuh harga, bila guna kod lagi la jimat, kan.. Inilah antara resit pembelian mama.


Minggu ni so far mama dapat mengawal nafsu Tealive. Harapnya mama insaf la. Walaupun mama pilih sugar 50% tapi seeloknya mama jauhi minuman yang manis. Risau gak kang dapat kencing manis. Kalau datang lagi rasa nak minum sekali sekala boleh la kan..

Ada yang kemaruk dan kena rasukan Tealive macam ni juga tak?


37 comments:

  1. sedapnye kak adda..lame dah xpekena tealive sejak start pkp bulan 3 haritu..biasa pekena tealive ngn ofismate..hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kuat sungguh pengaruh opismate ni kan haha

      Delete
  2. dah lama tak layan tealive, akak tayang ni teringin la pulak kak oi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Skrg promo dah jadi 25% tapi masih murah lagi la

      Delete
  3. ankdara suka sgt tealive yg signature boba tu...kalo bole hari2 nk tealive...tp kitorang control la tkde la bg slalu..sekali sekala...menaark nmpknya promo 50% ni

    ReplyDelete
  4. ok esok nak beli la, lama tak bertealive hehe

    ReplyDelete
  5. Ohh patutlah pun. ada 50% tu haaa.. cup pun lawa kan.

    ReplyDelete
  6. jangan minum selalu mama, jaga kesihatan tu hehe tapi kalau 50% tu kiraa berbaloi lah kan sekali sekala :)

    ReplyDelete
  7. time promotion, discount memang seronok belanja... dapat jimat !

    ReplyDelete
  8. semenjak dua menjak ini saya memang jarng minum air berais dan kadang-kadang sahaja terjebak juga.

    ReplyDelete
  9. lama da x beli tealive ni.
    pernah satu masa, bulan Jun kot ari tu, kerap beli.
    pengaruh anak-anak :) ha ha ha ha

    ReplyDelete
  10. Tengok cup tea live tu pun rasa terasuk sekali ��

    ReplyDelete
  11. haritu kononnya nak blanja anak dara ammi sebab dia tolong ammi mop & cuci toilet skali bila nak order tgk ehhhh mahalnya la pulak bila campur dgn delivery charges tu. cancel je terus

    ReplyDelete
  12. Alahai sedapnya tea live. Ada promo lagi. Lagi syokk nk minum . Heheheh

    ReplyDelete
  13. aduhai sedapnya air tealive ni..lama dah saya x pekena mamapp ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muslim panas ni mmg Cari bends sejuk je kan

      Delete
  14. superior coco tu feveret cik tk!!! sedapnyaa! Lagi sedap bila ada promo!

    ReplyDelete
  15. Nasib tak,mama. haha. sebab mmg tgh kontrol ambil minuman/makanan manis-manis. Setakat ni boleh kontrol napsu..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagusnya fieza.. mama ni susah sikit especially kalau dah ngucam tu haha

      Delete
  16. kalau dah 50% off mmg berbaloi baloi beli..
    saya pun xmo lepaskan chance ini.. hehe..

    ReplyDelete
  17. Anak-anak suka tealive. Pantang jumpa, mesti nak beli.

    ReplyDelete

Words of wisdom