First Time Makan Aiskrim Cendol McFlurry McDonald - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad




Wednesday, August 26, 2020

First Time Makan Aiskrim Cendol McFlurry McDonald

Assalamualaikum semua.. walaupun mama sedang sibuk dengan audit beberapa hari ini mama nak share juga tentang pengalaman mama First Time Makan Aiskrim Cendol McFlurry McDonald. Lepas tahu McDonald ada aiskrim baru terus mama nak First Time Makan Aiskrim Cendol McFlurry McDonald ni. Maka ke McDonald Drive Thru la kami anak beranak beberapa hari lepas..








Kalau cendol biasa tu biasanya sedap kalau dimakan sewaktu musim panas kan. Ni kami beli waktu malam pula selepas balik dari Aeon. Ala.. ok je kan.. Semasa pregnant dulu mama memang suka makan aiskrim McD. 


Gambar dari website McD

Ini caption dia:
Introducing the NEW Cendol McFlurry: Gula Melaka perfectly swirled with coconut bits into creamy vanilla soft-serve, topped with Cendol jelly - a glorious concoction!


Inilah Cendol McFlurry yang mama beli tu.

Nampak jelas cendol dan gula melaka dia pun banyak kan

Macam Mana Rasa Cendol McFlurry?









So far yang mama rasa, aiskrim cendol ni takde rasa pure cendol. Ia lebih kepada rasa aiskrim kelapa yang dicampur dengan susu segar dan ada tambahan cendol gitu Sebiji rasanya macam aiskrim kelapa yang mama selalu makan masa kecil2 dulu. So kepada peminat cendol korang jangan kecewa dengan rasanya. Bagi mama sendiri nampaknya aiskrim Cendol McFlurry  ni bukan favourite mama la.. macam mkn aiskrim kelapa yang ada cendol hijau tu..

Inilah aiskrim yang kami beli.. AIskrim cendol satu lagi bagi kat orang

Mujur juga ada bel all time favorite aiskrim kami iaitu Ores McFlurry dan Sundae Coklat. Yang ni kami makan share-share..

Korang dah rasa ke asikrim Cendol McFlurry  ni? Korang suka tak?

15 comments:

  1. uish tak pernah tau pon..wah wahh kene cuba walaupun rasa macam pelik tp menarik lak utk cuba

    ReplyDelete
  2. oreo mc flurry jugak sedapp

    saya datang mengopi disini
    jom ngeteh kat blog saya

    ReplyDelete
  3. ala..baru nk try..xsedap yer hahaa..caanncceell beli^_^

    ReplyDelete
  4. seriusly, saya rasa sedap sangat. Dia macam cendol aiskrim. Tapi sebab mahal, beli sekali je la hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo aiman suka ye. kalau tekak mama tak berapa boleh terima. tekak memasing

      Delete
  5. Cendol dah sedap. Inikan pulak aiskrim cendol. Confirm sedap!

    ReplyDelete

Words of wisdom