Pencuci Muka Bubble Aloe Vera Yang Bersih Dan Tak Kering | Hansaegee Nature - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad




Wednesday, May 13, 2020

Pencuci Muka Bubble Aloe Vera Yang Bersih Dan Tak Kering | Hansaegee Nature

Assalamualaikum semua.. mama nak share pengalaman mama menggunakan Pencuci Muka Bubble Aloe Vera Yang Bersih Dan Tak Kering | Hansaegee Nature. Mama dah guna pencuci muka ni selama 3 minggu dan ternyata produk dari Korea ni memang serasi dengan mama.. Eh, ke mama yang serasi dengan produk ni? Apapun jom baca pengalaman mama guna Pencuci Muka Bubble Aloe Vera Yang Bersih Dan Tak Kering | Hansaegee Nature ni..

Ini lah Pencuci Muka Aloe AC Clean Bubble Cleanser dari Hansaegee Nature. Produk skincare ni asalnya dari Korea. So far mama yakin dengan produk Korea. Memang ada kualiti dan buktinya korang tengoklah kulit orang Korea macam mana. Bersih dan mulus saja kan.

Berbaloi sangat satu botol ni ada 150ml tau. Mama pakai 3 minggu botol masih lagi berat


Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Mama nak share sikit  rahsia kulit cantik melalui bahan-bahan semulajadi dalam cleanser ni. 

Natural ingredients for skin

Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini diformulasikan daripada 10 jenis ekstrak tumbuhan semulajadi yang bagus untuk kulit dan sesuai untuk semua jenis kulit. Bahan semulajadi ini sesuai hatta untuk kulit sensitive pun boleh.

Ini adalah bahan utama yang terkandumg dalam cleanser ni beserta fungsinya. Aloe Vera Dan Tea Tree Oil memang terkenal dengan kebaikannya untuk kulit. Patutlah kulit mama makin ok..


Kebaikan Hansagee Aloe AC Clean Bubble Cleanser 

Antara perubahan positif dan kebaikan yang dirasai setelah pakai cleanser ni seperti di bawah ni:

  • Kulit terasa kurang berminyak dan terasa lembut sepanjang hari
  • Kulit terasa lembap dan tidak menggelupas. Biasanya kulit mama ni jenis sensitive, dan ada masanya ia akan menggelupas jika ada yang tak kena seperti duduk dalam aircond terlalu lama dan allergy makan. Tapi sepanjang guna cleanser ni kulit mama tak pernah lagi menggelupas 
  • Kulit bersih dan ringan. Paling seronok bila whitehead senang aje menghilang selepas cucian. Tak perlu gosok kuat-kuat pun kat area yang ada whitehead dan blackhead terasa licin je selepas cuci muka
  • Merawat dan menghindar masalah jerawat. Mama perasan masa PMS selalunya keluar jerawat tapi sejak pakai cleanser ni takde jerawat yang hinggap
  • Kulit terasa lembut  dan halus. Paling mama suka ialah kulit tak rasa tegang selepas dicuci. 

Tekstur berbuih lembut dan halus tapi power


Halus je buih dia. Sebenarnya pencuci berbentuk cecair tetapi bila pam dia akan keluar buih halus lembut 

Buih foam ni nampak aje halus tapi bila mama guna hilang whitehead, kesan mekap dan kulit muka terasa ringan dan bersih. power bubble ni walaupun halus lembut tapi ia membersih sehingga ke dalam liang pori kita.

Mari mama cerita tentang kelainan produk ni yang terletak pada tekstur lembut dan halus. Tekstur buih ni memang buat mama jatuh cinta. Ia berbentuk buih halus berair (Watery Soft Bubble) yang melembabkan kulit. Buih-buih halus ini meresap jauh ke dalam liang pori dan mencuci kulit secara mendalam tanpa mengeringkan kulit. Malah kulit terasa lebih lembab selepas cucian. Mama seronok sangat guna pencuci muka ni sebab terasa seperti masa ni lah masa mama untuk memanjakan kulit muka.

Lihat bagaimana pencuci ni membersihkan kulit dari mekap dengan berkesan


Cara penggunaan Aloe AC Clean Bubble Cleanser:

Kalau Korang follow ig mama, mama ada tunjukkan cara menggunakan cleanser ni. Begini caranya:
1. Mula-mula basahkan muka dengan sedikit air
2. Pam Aloe AC Clean Bubble Cleanser pada tapak tangan dan sapu rata di muka
3. Urut muka perlahan-lahan dengan urutan manja secara membulat. Buih dia takkan berkurang dan kita boleh cuci muka selama mana yang kita suka

4. Bersihkan muka dengan air yang bersih. Siap

Muka terasa ringan, bersih dan lembap setiap kali cucian. 

Pengalaman Menggunakan Cleanser

Bila dah cuci muka dengan Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni, kulit tak rasa tegang sebab ALOE AC Clean Bubble Cleanser membersih tanpa mengeringkan kulit.. Malah terasa kulit lebih bersih dan lebih lembut. So kalau korang yang mempunyai masalah kulit jerawat, berminyak, kulit kering dan sebagainya, mama sangat recommend korang cuba sendiri Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini.

Plus point disini, kalau guna cleanser ni  boleh jimat sebab kalau satu picitan pun dah cukup kalau nak guna. Buih dia tak hilang pun dan cukup kalau nak gosok2 kat muka lama-lama. 


Maklumat Lanjut Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Berikut adalah maklumat tentang cleanser ni

Brand: Hansaegee Nature




15 comments:

  1. Kak Sue suka aloe vera.. memang terbukti elok kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aloe vera mmg sesuai.utk kulot Kita Kan

      Delete
  2. Pemberaihvpilihan saya kak, saya suka kalau cuci make up semua tanggal terus hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. linda pun guna ye. memang senang sekali harung je pakai kan

      Delete
  3. Bab buih tu paling best. Bersih muka dibuatnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul ana.. buih dia mmg best sgt kan. dah le lembut tapi power

      Delete
  4. Saya pun rasa nak cuba jenama ni.. Sekarang pencuci muka yang saya guna menyebabkan kuli saya sangat kering.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuba Ni minah mmaa rekemen sebab kandungan dia natural kulot x kering pun. Aloe vera dgn tea tree mmg bagus

      Delete
  5. teringin nak try pencuci muka ni, nampak best sebab ada aloe vera :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg best tiara.. mama pun nak repeat order ni

      Delete
  6. Bestlah pakai cleanser jenis foam ni. Selalunya jenis foam ni membersih secara mendalam melalui buih-buih tu. tapi kena tengok jenis kulit juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul fiza. foam yg halus sg tu yg boleh membersih ke dlm liang pori kita

      Delete
  7. pernah gak guna facial foam ni..memang best pakai sebab muka tak rasa kering lepas guna..

    ReplyDelete

Words of wisdom