Kembali ke Alam Dinosaurs Di Donhu Jurassic Park Muar Johor - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad




Sunday, August 2, 2020

Kembali ke Alam Dinosaurs Di Donhu Jurassic Park Muar Johor

Kembali ke Alam Dinosaurs Di Donhu Jurassic Park Muar Johor. Kalau korang layan Instagram mama beberapa bulan lepas, mama Ada up gambar semasa mama pergi ke Donhu Dinosaurs Muar Johor. Beberapa tahun lepas mama pernah pergi bawa arwah Tok Mat ke siini. Masa tu tempat ni dah memang menarik tapi tak sebesar sekarang. Sekarang ni memang tempat ni lebih besar dan lebih banyak dinosaurs menarik kat sini tau. Kembali ke Alam Dinosaurs Di Donhu Jurassic Park Muar Johor







Berbaloi sangat pergi ke sini tau sebab Ada banyak sangat tarikan menarik kat sini. Tiada bayaran masuk pula tu Ye, masuk free aje tau.. Rugi tak baca: Untung buat keputusan beli tanah waktu muda dan bina banglo idaman di lokasi menarik


Donhu Jurassic Park Muar Johor


Donhu Jurassic Park Muar Johor

Banyak dan pelbagai jenis dinosaur di bahagian luar memang sesuai untuk bergambar. Ada dinosaur yang ada bunyi dan bergerak macam pergi Dinasour alive pula. Cuma, tiada bayaran masuk.. yakni free aje









Suka dinosaur leher panjang Ni. Gentle kan.. Anak beranak berposing

Seronok bergambar kat sini. Suasana pula mcm dalam utan memang sesuai untuk bergambar

Ada kedai Dan tempai main game Dinosaur World Playground. Ini indoor. Kedai di sini ada jualan pelbagai barang. Contohnya ada hiasan, semua produk berkaitan dunia dinasour dan macam-macam lagi.

Pintu masuk Donhu Jurassic Park Muar Johor dari kawasan parking

Bahagian indoor ada banayak mainaan yang best

Harga setiap permainan di bahagian indoor. Dalam ni macam konsep fun fair. Ada banyak juga rides. Kalau masuk bahagian indoor ni memang ada bayaran kalau nak main. Refer gambar kat atas ni. 






Donhu Jurassic Park Muar Johor

Memang best ke sini. Anak-anak tentu suka dan parents pun tentu gembira sebab masuk FREE aja kan.. Tempat parking memang banyak. Kalau korang ke Muar silalah singgah ke sini tau.

Alamat: 2700, Pintasan Muar, Kampung Sabak Aur, 84000 Muar, Johor
Waktu perniagaan: Dibuka setiap hari kecuali hari Rabu dari 10:00 pagi hingga 6:30 petang


Video Di Donhu Jurassic Park Muar Johor


Bayaran Masuk ke Donhu Jurassic Park Muar Johor

FREE entrance

18 comments:

  1. bestnya kalau dapat pergi, banyak dinosor lah kak.... cantik jugak buat macam taman gitu

    ReplyDelete
  2. not bad lah harga dia. puas hati kalau masuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masuk free je farhanna tapi Kalau nak main fun fair baru krna byr

      Delete
  3. Wah best ni, anak2 confirm lah suka

    ReplyDelete
  4. wahhh.. best.. menarik ambik gambar kat sini..

    ReplyDelete
  5. Kalau bawa anak-anak memang terujalah diorang nie..

    ReplyDelete
  6. menarik tmn dinosaurs nih.. sesuai bwk budak2 musim cuti sekolah skrg.. tp hati2 dgn virus covid 19 ye mama

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu wak .. tapi tangguh dulu la smpi covid berlalu

      Delete
  7. ini klau bawak anak2 buah yang antoo dinosor ni puas hati diorang ni..
    tah tah sebulan dua citer tak habis. berbaloii sebab besar2 juga dinosor kat situ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul siti Kalau g dinasour alive Kat kl.ni sgt Mahal. Kat sini free je

      Delete
  8. wah menariknya...bila selesai semua ni nanti....boleh la rietta ke sana...

    ReplyDelete
  9. Bestnya kalau rabia dan sekeluarga dapat pergi ke sini

    ReplyDelete
  10. Wah menarik nie Adda.. masuk percuma lagi..

    ReplyDelete
  11. Best Kat sini dah la suasana ijau

    ReplyDelete
  12. Bawa anak anak datang sini memang seronoklah dorang dapat tengok bermacam-macam jenis dinosour.

    ReplyDelete
  13. Dekat je dengan rumah ena ni tapi last pergi tahun lepas. Mesti dah banyak berubah kan hehe. Tunggulah baby besar sikit syok bawa nanti

    ReplyDelete

Words of wisdom