Mama Menang Giveaway Hanbyul Bigstage, Hanbyul Balas DM - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad


Wednesday, January 8, 2020

Mama Menang Giveaway Hanbyul Bigstage, Hanbyul Balas DM

Mama Menang Giveaway Hanbyul Bigstage, Hanbyul Balas DM mama lagi tu.. Alhamdulillah... Tak sangka mama boleh menang Giveaway  yang dianjurkan oleh Hanbyul, Juara Bigstage season 2. Korang kenal tak Hanbyul ni?  Dia artis Korea warganegara Australia yang sekarang semakin meningkat namanya di Malaysia. Dulu mama kurang ambil peduli tentang dia ni tapi semakin lama mama  semakin nampak bakat dia yang sangat besar dan special. Semua lagu dia nyanyi semua best. Ada juga artist local yang mama suka tapi malu la nak cerita pasal artis bila umur dah gini.









Giveaway post di Instagram Hanbyul. Masa mula2 mama nampak post ni mama tak ambil pot. Tapi selepas post ni lalu laang beberapa kali Di ig mama maka mama pun baca lah details giveaway. Wow menarik juga boleh menang produk T3. Maka mama pun mencuba nasib. Ingat kan x menang sampai mama mimpi mama kalah tau haha..

Bila dapat DM Dari Salah sorang Twinkler baru mama perasan mama ada di mentioned by Hanbyul dalm story ig dia.









Nampak tak ig mama Tu.. alhamdulillah.. terpilih Dari 5 pemenang..


Mama DM Hanbyul to say thank you and cerita sikit mimpi mama tu haha.. tak sangka beberapa minit lepas tu dia jawab pula. Then mama say goodnight and sweet dreams kat dia. Terperasan dia up post dlm ig dia and location "in your dream". Tak tau man dia dapat idea tu.

Ig story mama for the appreciation. Tq Hanbyul and T3 for choosing mama

Inilah comment mama yang membolehkan mama Menang.  Rezeki mama alhamdulillah..


J-Dorama & K-Dorama

Tetiba teringat pula zaman mama suka tengok drama Korea dan Drama Jepun masa kat UM dulu. Sanggup tidur kul 3-4 pagi sebab nak habiskan episod. Dulu selalu beli CD di Kotaraya. Sampai sekarang masih ada lagi boxes Drama Jepun dan Korea di kampung. Sayang nak buang. Dulu suka layan drama Takuya Kimura dan kalau korea tu mama layan drama Winter Sonata dan Autumn in My Heart. Sampai lagu2 dia pun boleh layan walaupun xfaham sepatah habuk hihi

Walaupun dah kurang layan drama sekarang, mama masih lagi layan juga movie Korea dan Jepun sebab cerita diorang biasanya unik. Mama memang sengaja x layan drama, even drama melayu pun sebab mama tau kalau mama dah start tengok, susah nak berhenti. Masa mama dah le terhad sekarang.. So, better avoid je kan..

Tu je la nak citer.. tataaa..

34 comments:

  1. Wah ...tahniah...rezeki 2020..menanh ajaaaaa..

    ReplyDelete
  2. tahniah mama. permulaan tahun yg terhebat ^_^

    ReplyDelete
  3. Tahniah mama <3. Murah rezeki mama ;)

    ReplyDelete
  4. Allhamdulillah...tahniah Adda...rezeki tahun baru tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ kak.. saya tag akak kat post tu akak x join hihi

      Delete
  5. wahhhhh tahniah kak... moga akak terus murah rezeki, terus menang banyak lagi hadiah

    ReplyDelete
  6. eh eh baru perasan ada nama kita la dalam blog akak tu heheheh...

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah, tahniah. Permulaan 2020 yang memberansangkan ni :)

    ReplyDelete
  8. TQ semua.. amin semoga rezeki mama terus murah tahun ni..

    ReplyDelete
  9. wah bestnya dapat hadiah. tahniah mama :)

    ReplyDelete
  10. Tahniah sbb menang... Kenal je. Haha

    ReplyDelete
  11. Tahniah mamapipie..artis korea reply tuuu...antra korea n jepun minat jepun lg....teringat zmn dlu mmg minat dgn j dorama ni terutama gto dan my boss my hero..mcm2 lg lah hehe

    ReplyDelete
  12. Waaa~ tahniah mama. Artis korea DM mama tu. wooo~~

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah tah iah kak. Bestnya dm kat ig dibalas Han Byul

    ReplyDelete
  14. tahniah mama..rezeki tu..kemain berbalas dm ngan artis korea. hehe

    ReplyDelete
  15. tahniah mamapipie dahmenang giveaway lagi rasanya seronok menang bila ku menang giveaway juga ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti pak.. di indonesia ada gak giveaway seperti ini

      Delete
  16. Alhamdulillah.. Tahniah Kak Adda..

    ReplyDelete
  17. Alhamdulillah.. tq semua.. mama tengah tunggu dm dari pihak penganjur je ni

    ReplyDelete
  18. perghhhh daebakkkk! tahniah mamapp!

    ReplyDelete
  19. Tq subah n Mrs a.. kenangan Manis mama ni

    ReplyDelete
  20. wah wah wah...
    yes, aida perasan hanbyul ni.
    tak la tgk bigstage, mamapp.
    aida tgk tang berita online :)

    ReplyDelete

Words of wisdom